Hirdetés

Napjaink égető kérdésévé vált a bolygó és a természet védelme, a Zsolnay Fényfesztiválon is számos programon megjelenik ez a téma. A Fény Útja alábbi állomásain találkozhatsz velük június 27–30. között.

Kertem

(Szent István tér)

A Kertem című térinstallációt a növényi formavilág és a természet geometriája ihlette. A Szent István tér fái között megbújó, speciális textíliából készült alkotások világító fénytestként egészítik ki a város zöld területét, különös atmoszférát teremtve az organikus környezetben.

Medveállatka

(Janus Pannonius u. 11. – a Csontváry Múzeummal szemben)

A legősibb élőlények évmilliók óta léteznek a Földön, ám különböző okokból adódóan egyes fajok időközönként kipusztulnak. Az ember dolgát a túlélésben a kozmikus perspektíva hiánya nehezíti – egyszerre él benne a pusztítás és a szeretet iránti vágy. A lassan lebegő medveállatkák extrém túlélőképességükkel emlékeztetnek, hogy a fennmaradáshoz harmóniában kell élnünk a természettel.

Symbiosum

(Széchenyi tér – Gázi Kászim pasa dzsámija és Irgalmasrendi Szent Sebestyén templom)

Az alkotóhármas tavalyi, Biofília című munkájában egy alternatív vizuális ökoszisztéma létrejöttét kísérhette figyelemmel a közönség. Ezt az elképzelt világot ismerhetjük meg idén még közelebbről, továbbra is a természet rendjének misztikus összefüggéseit kutatva. Az alkotásban a természet ritmikusan ismétlődő alakzatai összesimulnak, színek és formák egymástól elválaszthatatlanul, egyfajta megbonthatatlan örök egységben, békességben léteznek.

Az elveszett paradicsom

(Szepesy Ignác utca 3. – PTE Klimo Könyvtár és Egyetemtörténeti Gyűjtemény udvara)

Az Egyetemi Könyvtár udvara ritkán nyílik meg a nagyközönség számára. Ebben a hangulatos térben egy futurisztikus „digitális nomád” sátor meséli el tenger alá került, elveszett földek klasszikus meséit. A varázslatos, díszletszerű installációban a vetítés, a történetmesélés és a zene környezettudatos üzenettel elegyedik.

FÉNY ÚTJA EXTRA karszalaggal látogatható!

+1: Te magad

Arra kérünk, hogy a fesztivál forgatagában is ügyelj környezetedre, a szemetet a hulladéktárolókba dobd! Javasoljuk, hogy a fesztiválra ne autóval érkezz (nemcsak a környezettudatosság, hanem a limitált parkolóhelyek miatt is). Köszönjük!

(x)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét