Kortárs zenei kuriózumok Pécsett

Kivételes kortárs zenei koncertajánlattal várja a Filharmónia Magyarország a pécsi és Pécs környéki közönséget 2017. március 24-én és 25-én a Kortárs Zenei Napok keretében.

szucs-Peter-Kiss-Peter

A rendezvény célja, hogy kortárs zeneszerzők műveit mutassa be a közönségnek, ezzel egy olyan zenei élményt kínálva, amelynek átélésre csak igen ritkán adódik alkalma Pécsett a zenebarát közönségnek. Az esemény egyik érdekes programja a Hét szó című előadás, amelynek koncepciója Joseph Haydn: Krisztus hét szava a Keresztfán című művének az újragondolása hét tehetséges fiatal magyar zeneszerző által. Az eseményen fény derül rá, hogy miként viszonyulnak a szerzők egy közel 230 évvel ezelőtt született zenei szöveghez.

A rendezvény egy másik kuriózum számba menő programja Kiss Péter zongoraművész és Szűcs Péter klarinétművész estje, akik olyan produkcióval készülnek Pécsre, amely külföldi pódiumok mellett Magyarországon még csak egyszer, Budapesten hangzott el. A két művész 20. századi magyar zeneszerzők – Bartók, Kurtág, Eötvös – műveire fókuszál.

A Filharmónia Magyarország most elhozza ezt Önöknek. A Hét szó című előadás 2017. március 24. 18 órai kezdettel a Püspöki palota dísztermében kerül megrendezésre, míg Kiss Péter zongoraművész és Szűcs Péter klarinétművész koncertjének az Apostolos terem (Zsolnay Negyed) ad otthont 2017. március 25-én 19 órától. (x)

További információ ITT!

Hirdetés