9 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapHírzóna"Köszönet Pécs"

„Köszönet Pécs”

Szeptember 26-án, csütörtökön adják át ünnepélyes keretek között Székely Imre „Köszönet Pécs” című alkotását a Dél- dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont Aulájában.

Délután öt órakor Dr. Fischerné Dr. Dárdai Ágnes a PTE Egyetemi Könyvtár főigazgatója köszönti a vendégeket, majd Páva Zsolt, Pécs polgármestere leleplezi a képet.

Kis Varga István az Origó-Ház elnöke és Bartalovics Zoltán a CINKE program művészeti vezetője méltatják az eseményt. Ezt követően Székely Imre, a kép alkotója élőben jelentkezik interneten keresztül.

Az ünnepi műsor a Kasi Band-del folytatódik, majd Lénárd József elmondja „Didereg a nyár”,  Bárdosné Tóth Lídia pedig „Ne várjuk meg!” című versét szavalja el. Ez után a „Homokba kell írni” című dal következik.

A képről:

Székely Imre Kanadában, Vancouverben élő művész, aki „Köszönet Pécs” című alkotásából kettőt készített. Az egyiket, még 2010-ben Pécs városának adományozta, mely ma is a Városházát díszíti.

Ez a második kép, az Európa Kulturális Főváros keretében épült Dél- dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontba kerül Bartalovics Zoltán a CINKE program művészeti vezetője kezdeményezésére.

A Tudásközpont látogatottsága és ismertsége révén a képet minden bizonnyal sokan fogják megtekinteni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő