Köszöntötték a jubiláló karnagyot

Elismerő oklevelet vett át a városházán Kertész Attila Liszt-díjas karnagy, zenepedagógus, amivel pályán eltöltött 40 éves tevékenységét díjazták. 

A karnagy a pécsi kórusmozgalom szervezése mellett zenepadagógusként kiváló művészeket adott nemcsak Pécsnek, de az országnak és a nagyvilágnak is.

kertész attila, elismerés, hl02

Ezt az életpályát elismerő oklevelet Őri László, Pécs alpolgármestere adta át. Az alpolgármester hangsúlyozta, az egész város nevében köszönti a karnagyot, és az egész város elismerését, köszönetét tolmácsolja az átadott elismeréssel.  Kertész  Attila a pécsi kórusmozgalom szerves résztvevőjeként és fő alakjaként vesz részt a város életében immáron 40 éve, azok közé a nagyrabecsült emberek közé tartozik, akik hozzájárultak Pécs kulturális életének virágzásához.

Kertész Attila kórusvezetői tevékenysége, és az e téren mutatott eredményessége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Pécs a kultúra városa lehessen, és több mint két évtized után ismét otthont adjon Európa legnagyobb kórusfesztiváljának, az Europa Cantatnak.

Zenepedagógiai érdemeiről szólva az alpolgármester elmondta, kezei alól sok tehetség került ki, akik a város kulturális életében ma is aktívan részt vesznek, Pécs hírnevét pedig öregbítik eredményeikkel.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés