12 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapHírzónaTavaszi bál a muzsika tiszteletére

Tavaszi bál a muzsika tiszteletére

A nagyestélyiben és szmokingban érkező vendégeket fogadóitalként gyöngyöző pezsgő várja, a szép hölgyek legyezővel hűsítik az urak bókjától kipirult orcáikat, majd szorgalmasan jegyzetelnek elegáns táncrendjükbe, izgatottan várva, hogy felcsendüljön keringő, polka és mazurka, melynek ritmusára lejthetnek szívük választottjával is – nem a XIX. századot idéző filmkockákon elevenedik meg mindez, hanem a Pannon Filharmonikusok által rendezendő Tavaszi bálon április 30-án, a Kodály Központban.

A pécsi szimfonikus muzsikálás 200 éves fennállásának tiszteletére Tavaszi bált rendez a Pannon Filharmonikusok együttese Páva Zsolt polgármester fővédnökségével. A nagyszabású rendezvény a XIX. század hangulatát idézi majd: az előtérben korhű enteriőr, gyönyörű ruhák, kalapok, legyezők fogadják a vendégeket, a bálteremben pedig a zenekar Silló István vezényletével romantikus operák és operettek nyitányával teremt kellemes hangulatot.

Este nyolckor a Palotás dallamára érkeznek a Pécsi Balett tagjai, majd hamisítatlan XIX. századi tánczenére lejthetnek a vendégek. A vacsora menüsorát is népszerű korabeli étkek adják, méghozzá Dobos C. Józsefnek (a legendásan finom torta megalkotójának) 1881-ből származó receptgyűjteménye nyomán. Már az elnevezések is ínycsiklandozóak: felszolgálnak például előételként kacsapástétomot miskulanczia-salátával és szilvakrémmel, főételként setrésgerincz-pecsenyét káposztás tócsnival és snidlinges tejfölhabbal, az egyik desszert pedig Charlotte torta lesz szamóczával. A különleges falatok mellé persze a legjobb baranyai nedűk dukálnak.

Este tíztől a Smile Showtime Band szolgáltatja a kellemes muzsikát, ám énekesük, Gönczi Gábor másfajta szerepkörben is fellép: Tatár Csillával ők lesznek az est házigazdái, akik az értékes nyereményekkel kecsegtető, jótékony célú tombolasorsolásnál, valamint a 23.30-kor kezdődő bálkirálynő-választásnál is segédkeznek. A bál legszebb hölgye hegyikristály-ékszerekkel gazdagodik, s talán nem bánja majd, hogy hófehér hintó helyett egy igazi autócsodát vehet igénybe ezen az estén, valamint hévízi wellness hétvégéjén. A mulatság jövő szombaton hajnali egyig tart, de a szervezők szándéka szerint ezzel az alkalommal nem ér véget, hanem jövőre is folytatódik a báli sorozat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő