7 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapKultZónaKözszemlére kerülnek a fenomenális Laca fotói

Közszemlére kerülnek a fenomenális Laca fotói

A Munkácsy-díjas képzőművész, feLugossy László 1968-ban készült fiatalkori festményeit és legújabb alkotásait egyaránt felvonultatja a „feLugossy kisretrospektív” címmel csütörtökön nyíló kiállítás a budapesti MissionArt Galériában.

Kifürkészhetetlen volt a címe feLugossy László  egyik nemrég nyílt fotókiállításának. „feLugossy azonban nemcsak kifürkészhetetlen, hanem kifogyhatatlan is” – mondta az alkotóról Kishonthy Zsolt művészettörténész, a mostani kiállítás kurátora. A 64 éves „Laca” az elmúlt évtizedekben számos művészeti ágban mutatta meg tehetségét és kreativitását.

Az alkotónak január 21-én a debreceni MODEM-ben nyíló nagy gyűjteményes, szobrokat, festményeket, plasztikákat, videoinstallációkat is bemutató kiállítása feLugossy művészetének teljes spektrumát vonultatja fel. A MissionArt Galéria ehhez a programhoz kíván csatlakozni a kisretrospektív festménykiállítással.

Fenomenális „Laca” legrégebbi, 1968-as alkotásai mellett legújabb, néhány héttel ezelőtt született művei is láthatóak lesznek a fővárosi tárlaton. A kiállított képek között van az Öt libafej, a Szenvedő bárány és a Fekete cumik című alkotás, az alkotások megvásárolhatóak. A csütörtöki megnyitón az érdeklődők első alkalommal láthatnak részleteket a Nyaralj ködben a Mirákulum szájton című videofilmből.

A művésznek a napokban jelenik meg legújabb kötete Kitömve címmel a miskolci Szoba kiadó gondozásában, és bemutatás előtt áll az említett videofilm, amelynek zenei anyaga az azonos című dupla CD-ről merít.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő