6 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapArtKülönleges fotókiállítás nyílott meg a Pécsi Galériában

Különleges fotókiállítás nyílott meg a Pécsi Galériában

Keresztes Zoltán underdog images Utak című fotókiállítása március 5-én csütörtökön nyílott meg a Pécsi Galériában.

A kiállításon köszöntőt mondott P. Horváth Tamás író, Pécs kulturális bizottságának elnöke. A tárlatot Méhes Károly író nyitotta meg, a kiállítás kurátora pedig Bátori Zsolt filozófus, fotóművész, a METU Művészeti és Kreatívipari Kar dékánja.

Egy kis részlet a fotókiállítás beharangozójából:

„Keresztes Zoltán fotográfiái kíméletlenül őszinték. Olyan kérdéseket feszegetnek, amelyekre nem lehet könnyedén, megúszósan válaszolni. A képek utazásokra invitálnak, amelyek során hol élesen, hol homályosan érzékeljük az elénk táruló látványt. Amit egyik esetben sem kerülhetünk el, az az emberi léttel járó fájdalom meglátása, megértése és megérzése.”

A művész, Keresztes Zoltán

[su_box title=”Keresztes László” style=”soft” box_color=”#66b5d9″ radius=”2″]Keresztes Zoltán első egyéni kiállítása Pécsett 1991-ben volt. 1986 és 1992 között a pécsi Dunántúli Napló Fotórovatának munkatársa, ezzel párhuzamosan, egyetemi tanulmányai mellett a pécsi egyetemi lap, az Universitas fotósa. Emellett fényképezett helyi reklámújságoknak, tévének, színházaknak, olyan új pécsi periodikáknak, mint a Helyzet és a Pécsi Tér, országos hetilapoknak, például a Tükörnek. 1987-től a Mecsek Fotóklub, majd egy évvel később a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának tagja. 1987-ben megnyerte a Fotóművészet egyik tehetségkutató pályázatát az Erről a városról című fekete-fehér sorozatával. Munkái sokrétűek: műtárgyak, (például Gellér B. István: A Növekvő Város), kiállítások, performance-ok, színházi előadások dokumentálása.[/su_box]

A kiállítás április 12-ig tekinthető meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő