12 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapKultZónaKultikus filmek újra a mozivásznon: imádják a pécsiek a jubileumi vetítéseket

Kultikus filmek újra a mozivásznon: imádják a pécsiek a jubileumi vetítéseket

Mozikedvelő olvasóink bizonyára észrevették, hogy az elmúlt hónapokban Pécsett több klasszikusnak számító, illetve nagy népszerűségnek örvendő filmet játszott a Kultik mozihálózat, melynek a régi Uránia is tagja. Hogy miért, az cikkünkből kiderül.

– Tulajdonképpen a véletlen műve, hogy sok népszerű film bemutatója jubilál az idén. Így teljesen egyedi forgalmazói engedélyeket kértünk, hogy egy-egy alkalommal lejátszhassuk őket. Ez nem csak Pécsett, hanem minden mozinkban így van.

Mivel a közönség örült a klasszikusoknak, úgy döntöttünk, hogy amennyiben ez lehetséges, nem csak az első részt, hanem a teljes sorozatot levetítjük belőlük.

Idáig a komplett A Gyűrűk Ura-szériára, valamint az összes Harry Potter-filmre megkaptuk a felhatalmazást, mindkettő 20 éves lett. Viszont sajnos az idén 50 éves A Keresztapa esetében csak az első epizód lejátszását hagyták jóvá. Hihetetlen, de a Bosszúállókat is egy évtizede mutatták be, az lesz a következő pécsi jubileumi mozi – mondta el lapunknak Simon-Horváth Szilvia, a mozihálózat marketingvezetője. Hozzátette, hamarosan a kis varázslótanonc történetének legpopulárisabb darabja, a Harry Potter és az azkabani fogoly is sorra kerül.

Nektek is a harmadik a kedvenc részetek?

Természetesen a kultikus filmek mellett az újdonságok premierjei is futnak párhuzamosan, így mindenki találhat az ízlésének megfelelő kikapcsolódást. Mint megtudtuk, Pécsett nagy volt az érdeklődés a jubileumok iránt, szinte mindegyik telt házzal futott eddig. Elárulta azt is a marketingvezető, hogy nem minden általuk választott alkotásra kapnak engedélyt, de számíthatunk még további régebbi kasszasikerekre a pécsi szélesvásznon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő