Kulturális csemegék a szabadban

Tavaszi fáradtság ellen is kiváló gyógyír a Zsolnay Piknik, ahol a pihenésé, kikapcsolódásé lesz a főszerep, de emellett változatos programokból sem lesz hiány: koncertek, gyermekelőadások, ismeretterjesztő- és felfedezőprogramok, kreatív foglalkozások és sportlehetőségek várják az érdeklődőket május 20. és 22. között. Ráadásul a programokkal a Negyeden kívül Uránvárosban, Kertvárosban és a Budai városrészben is találkozhatunk.

A Pikniken különleges könyves akciót is indít a Zsolnay Kulturális Negyed. Zsolnay Könyvtér címmel rajtol az új kezdeményezés, amelynek lényege, hogy a Negyedbe kihelyezett szabadtéri, közösségi könyvesszekrénybe bárki beteheti kedvenc vagy éppen megunt könyvét, elláthatja személyes üzenettel, ajánlással, s szabadon vihet is az olvasnivalókból. Az olvasás népszerűsítése mellett az üzenetek révén akár emberi kapcsolatok, sorsok is összefonódhatnak a kezdeményezés során.

A Zsolnay Piknik ideje alatt exkluzív akcióban vehetnek részt a látogatók: egyet fizet, kettőt kap kedvezménnyel vásárolhatnak Örökség-jegyet az Infopontokon, amellyel megtekinthető a pécsi történelmi örökségek jelentős része: A Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjtemény, a Zsolnay család- és gyártörténeti kiállítás, a Rózsaszín Zsolnay kiállítás, az 1861 Kesztyűmanufaktúra, a Labor – Interaktív Varázstér, a Zsolnay Mauzóleum, az M21 Galéria, az Ókeresztény Mauzóleum, a Cella Septichora Látogatóközpont és a Középkori Egyetem.

Piknik
Az egész család jól mulathat a napközben ingyenes, szabadtéri rendezvényeken

A délutáni, esti órákban ingyenes koncertet ad többek között Little G Weevil, a Voisingers, Tompos Kátya és a Váczi Eszter Quartet. Jegyet csupán Takács Nikolas és a Fonó Zenekar előadására szükséges váltani, a Zsolnay Piknik összes többi programja ingyenes.

A kézműves-foglalkozásokon lesz pólógyártás, zaj- és hangkeltő eszközök készülnek az Elektronikai Bütyköldében, míg a Retextil Alkotóműhely résztvevői karkötőt, kutyapórázt, táskát, kislabdát és tárolót készíthetnek különféle textilhulladékok újrahasznosításával. A Laboda Műhely és az Élményműhely kreatív gyerekek számára ugyancsak kötelező program!

Piknikpokrócot, könyvet, elemózsiát lehet hozni, de minden megtalálható a Negyedben is! A tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal indított Zsolnay Pikniket nagy érdeklődés és közönségsiker kísérte, idén pedig már több helyszín is szerepel a programban: a Piknik alkalmával a pécsi Kertváros (Csontváry-sétány és Berek-sétány), Uránváros (Szilárd Leó park) és Budai városrész (Szondy György sétány) lakosságát kihelyezett programokkal, bemutatókkal invitálják a Zsolnay-negyedbe, sőt, néhány műsorszám látható lesz a belvárosban is, így egész Pécs részt vesz a tavaszköszöntő zsongásban!

Hirdetés