Hirdetés

Február 2. és 4. között tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozatot, amelynek idei szlogenje „Helyben van a sokszínűség”.

Az eseménysorozat fő célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a művelődési központokban lehetővé váló színes és gazdag programokra és annak fontosságára, hogy a művelődési házak a helyi közösségi élet fejlesztésében, a közösségi értékek támogatásában milyen fontos szerepet tudnak vállalni.

Az országos programsorozathoz csatlakozva a Pécsi Kulturális Központ az idei évben a tavalyihoz képest már több helyszínen, még gazdagabb programkínálattal várja látogatóit.

Az intézmény központi, uránvárosi épületében, a PKK Szivárvány Gyermekházban, pénteken este filmklub, szombaton délelőtt a Magyar Kodály Társasággal és Sebestyén Márta Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjasmagyar népdalénekessel Kodály Népdal Maraton, délután a Kreátor klub Programozó projekt bemutatója, este pedig az Escargo Hajója Színházi Nevelési Szövetkezet Büntető című előadása kezdődik.

Kertvárosban szombaton két helyen is, a PKK Apáczai Művelődési Házban délután várják az érdeklődőket Fürtös Natália keramikus foglalkozására, és a Társasjáték klubfoglalkozás mellett több kiállításra is. Tám László fotóművész előadását, Bodor Viktória Tusi képzőművész kiállítás-megnyitóját, és a Bábok Otthonra Leltek állandó kiállítást tekinthetik meg a látogatók.

A másik kertvárosi helyszínen a Tolsztoj utcában található PKK Apáczai Közösségi Házban este Kiszebáb-égetés és Farsangi mulatság lesz, és a Reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett állandó kiállítás is megtekinthető lesz.

A PKK Patacsi Művelődési Házban vasárnap már délelőtt kezdődik a Farsangi mulatság, ahol Dénes Anett és a Háromfa zenekar mellett kiállítással, kézműves foglalkozással, fánksütőversennyel várják a kicsiket és a nagyokat.

A pécsszabolcsi PKK Szent Mihály Házban vasárnap, késő délután zárul a Pécsi Kulturális Központ programsorozata a Köztünk ma tündöklik, énekek a Magyar Szent Korona körül című vetítéssel, művészettörténeti, történelmi áttekintéssel és zenével a Híres Pannónia Régizenei Együttes előadásában.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét