11 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaLahtiban mutatkozik be Európa Kulturális Fővárosa

Lahtiban mutatkozik be Európa Kulturális Fővárosa

Augusztus 20-án finn testvérvárosában, Lahtiban mutatkozik be Pécs, amely 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa címet viseli.

A Transfer City című, pécsi és pécsi kötődésű művészek (Borsos Lőrinc Lilla, Gajcsi Blanka, Hatházi László András, Horváth Csaba Árpád, Keserue Zsolt és Katharina Roters) alkotásait felvonultató kiállítást a város polgármestere,c nyitja meg az Oyoy galériában.

A helsinki Magyar Kulturális és Tudományos Központ az év folyamán számos rendezvénysorozattal népszerűsítette Finnországban Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosát. Áprilisban Turkuban, 2011 Európa Kulturális Fővárosában, a Magyar Kultúra Hetei keretében mutatkozott be a Transfer City kiállítás, magyar filmhetet rendeztek, valamint a Góbi Rita Társulat és a Besh o droM együttes lépett fel.

A neves kortárs táncegyüttes és a világhírű zenekar Helsinkiben is népszerűsítette a Pécs2010 EKF programsorozatot. A pécsi Közelítés Egyesület által szervezett kortárs tárlatot júniustól augusztusig Helsinkiben, a magyar kulturális intézet galériájában láthatta a finn közönség.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő