Szomjazod a rendkívüli élményeket? A Zsolnay Fényfesztivál közel 100 ingyenes programja mellett exkluzív, minden eddiginél látványosabb helyszínekre is eljuthatsz a Fény Útja Extra karszalaggal! Szállj a föld alá vagy csodáld meg a 7 méteres holdat! Mutatjuk a tudnivalókat!

A Zsolnay Fényfesztivál június 28. és július 1. között közel 100 programmal, világszínvonalú fényfestéssel, újcirkuszi, utcaművészeti és zenei kavalkáddal várja a látogatókat Pécs belvárosában. Akiknek az ingyenes fesztiválon nem lenne elég ennyi izgalom és látvány, azoknak örömhír, hogy az idei évtől tovább bővül a kínálat. Egy 1500 forintos karszalag megvásárlásával a Fény Útja Extra négy napon át a belváros zárt tereibe kalauzolja a felfedezőket és kínálja leghihetetlenebb fényalkotásait.

Például mit?
A karszalaggal megtekintheted A Hold Múzeuma című, hét méter átmérőjű, ragyogó Hold-installációt, ami az Angliában élő Luke Jerram műve. A világító művészeti alkotáshoz a NASA hiperrészletes fotóit vették alapul, minden centimétere öt kilométernek felel meg a csillagászati test tényleges felszínéből. Az alkotás különleges térhangzással válik teljessé, amelyet a BAFTA és Ivor Novello-díjas zeneszerző, Dan Jones alkotott.

A karszalaggal bejárhatod Magyarország egyik leghosszabb egybefüggő pincerendszerét is! A világhírű fényfestő, Bordos László Zsolt a Pezsgőház misztikus, föld alatti pincerendszerében alkotja meg háromdimenziós fényinstallációját, a Spidront!

De irányíthatsz akár egy öt méter magas, fénylő virágot is, amely látványos fényprogram kíséretében kinyílik és virágba borul!

A 10 extra fényalkotás, amit 7 helyszínen, karszalaggal nézhetsz meg:

  • Spidron Mapping 2.0 (Pezsgőház alatti pincerendszer – Szent István tér 12.)
  • Színek folyama (Cella Septichora Látogatóközpont – Szent István tér)
  • Mapping Gaming (Janus Pannonius Múzeum Igazgatóságának udvara – Káptalan u. 5.)
  • Pixel-art (Janus Pannonius Múzeum Igazgatóságának udvara – Káptalan u. 5.)
  • Virágom (Janus Pannonius Múzeum Igazgatóságának udvara – Káptalan u. 5.)
  • A Hold Múzeuma (Északi Várfalsétány, bejárat: Martyn Ferenc Múzeum udvara – Káptalan u. 4.)
  • HEXA – A térbe zárt fény (Nádor Galéria – Széchenyi tér 15.)
  • Moirée (Nádor Galéria – Széchenyi tér 15.)
  • Fényutazás – Mengyán András képzőművész kiállítása (Pécsi Galéria – Széchenyi tér 10.)
  • Camera Obscura látványszoba (Művészetek és Irodalom Háza – Széchenyi tér 7-8.)

Hogy elkerüld a hosszas sorban állást, vedd meg elővételben a karszalagod online vagy a ZsÖK Infopontjain!

Részletek: ITT

(x)

Hirdetés