7 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapKultZónaMinden, amit tudni akartál az E78-ról – sztori és programok

Minden, amit tudni akartál az E78-ról – sztori és programok

Sokan kérdezik, hogy mi az az E78 és miért ilyen „nehezen megjegyezhető” a neve? A cikkből ez is kiderül, de a „száraz” bemutatás helyett abban hiszünk, hogy az E78 lényegét az adja, amivel megtöltjük. Csak néhány példa a fellépő vendégek közül még az idei évből: Quimby, Kovács András Péter, Király Viktor, Tankcsapda, Fábry Sándor, hiperkarma, Vujity Tvrtko, Hooligans, L’art pour l’art.

A háttér

Az E78 a Zsolnay Kulturális Negyed Pirogránit udvaráról nyíló épület. Múlt és jövő egysége, hiszen a Zsolnay-gyár aranykorában itt állt Pirogránit égetőcsarnok helyén jött létre. Így a rendezvényterem a modern és a műemlék gyárépületek illesztésével igazi különlegesség. Az E78 név az épület eredeti, a Zsolnay család idején kapott jelzése volt.

És ami ma várja itt a látogatókat:

Koncertek

A legnépszerűbb könnyűzenei csapatok adják egymásnak a stafétát. Legyen szó alternatív zenekarokról, mint a hiperkarma & Margaret Island dupla lemezbemutatója november 10-én, vagy a Quimby december 2-i koncertje. A rockosabb irány kedvelőinek kedvez december 15-én a Tankcsapda, 26-án pedig a Hooligans lép fel. A populárisabb vonalatot képviseli Király Viktor, akit december 8-án láthatunk és hallhatunk. Az E78 az idén 16 éves Metronóm Jazz Klub otthona. A havi rendszerességgel jelentkező koncertsorozat egyrészt színpadra viszi a nagy jazzgeneráció jeles alakjait, ugyanakkor bemutatkozási lehetőséget ad a fiatal, kezdő zenészeknek is. November 2-án a Nagy János Trio, november 23-án a Szakcsi Jr. Trió, december 7-én Elsa Valle kubai énekesnő lesz a Metronóm Jazz Klub vendége.

Előadások

Legyen szó ismeretterjesztésről, izgalmas történetekről vagy humorról, az E78 előadásai mindig jó szórakozást kínálnak. November 15-én Fábry Sándor tart előadást 80 nap alatt a Föld körül címmel. A Dumaszínház keretében Kovács András Péter önálló estjét hallhatjuk november 29-én. A december Vujity Tvrtko estjével indul 1-jén, majd december 12-én a L’art pour l’art társulat nevetteti meg a közönséget Best of című műsorával.

Színház

Az öt éve működő Zsolnay Színház programsorozat elképesztő népszerűsége miatt szinte a meghirdetés pillanatában elkelnek a jegyek az előadásokra. Így történt a november 27-i Pintér Béla és Társulata: Szívszakadtig című dupla előadásával is. Érdemes sietni a december 4-i Zsolnay Színház előadásának jegyvásárlásával is, ahol a Forte Társulattól láthatjuk a többszörösen díjnyertes, A te országod című darabot.

(x)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő