13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapKoncertLélegzetelállító nyitókoncerttel indul a Zsolnay Fényfesztivál

Lélegzetelállító nyitókoncerttel indul a Zsolnay Fényfesztivál

A Zsolnay Fényfesztivál nyitókoncertje méltó indítása lesz június 30-án a káprázatos hétvégének! A Kodály Központban a brit dj és zenész, Emika legújabb lemezének ősbemutatóját hallhatja a közönség, a mű a klasszikus és az elektronikus zene határán mozog. Közreműködik a MÁV Szimfonikusok, a felejthetetlen látványt pedig a világhírű 3D művész, Bordos László Zsolt kelti életre.

A klasszikus zeneszerzés és az elektronikus zene közti átmenet még soha nem volt ilyen dinamikus és élettel teli. Az első lemezeit a brit Ninja Tune kiadónál megjelentető, a valóban sokszínű zenész és dj, Emika ezen az ígéretes műfaji határfelületen alkotta meg új művét, a Melanfonie című szimfonikus szerzeményét, mely négy év munkájának eredménye. Ebben a projektben Emika visszatért klasszikus zenei gyökereihez, melyet elektronikus zenei tapasztalataival ötvözött. A feszült szépség pillanataiból drámai, finoman baljós átvezetésekkel olyan összetartó audio-narratívát szőtt a szoprán csillogó hangjával, ami tökéletesen tolmácsolja azt a kísértő, érzelemkeltő stílust, melyet Emika képvisel.

A művet az ország legismertebb zenekarainak egyike, a MÁV Szimfonikusok szólaltatja meg Miriam Němcová vezényletével és Marie Fajtova szoprán szólista közreműködésével. A MÁV Szimfonikusok a legrangosabb koncerttermekben lép fel világszerte, repertoárja a barokk zenétől a modern, kortárs művekig terjed.

A látványvilágért felelős Bordos László Zsolt, Budapesten élő 3D művész, korai 3D-vj munkáival, óriási méretű épületvetítéseivel és 3D-mapping projektjeivel a műfaj úttörője lett. Projektjei 2010 óta más művészekkel együttműködve Bordos.Artworks és Invited Artists néven futnak, melyekkel a videovetítés, 3D mapping nemzetközileg is elismert, jeles képviselőjévé vált. 2014 óta újra önálló projektjeire fókuszál, melyek főként opera- és színházi installációk vagy vetített díszletek.

Ez alkalommal az egyedi beltéri architekturális mapping vetítés, Emika szimfóniájának pécsi ősbemutatójára készül, így a Kodály Központban először tapasztalhatja meg a közönség a zene és a vizualitás különleges és lélegzetelállító fúzióját.

Jegyek már kaphatóak ITT!

 

(x)

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő