12 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaLiszt főműve a Pannon Filharmonikusokkal

Liszt főműve a Pannon Filharmonikusokkal

A Liszt-év egyik első hangversenyén Liszt Ferenc életművének kiemelkedő alkotása, a Krisztus oratórium hallható a Pannon Filharmonikusok előadásában csütörtök este fél nyolctól a pécsi Kodály Központban.

A három részes, tizennégy tételes mű komoly kihívást jelent minden zenekar számára. A Pannon Filharmonikusok e ritkán hallható művel indítja a 2011-es évet a Kodály Központban január 20-án, január 21-én a budapesti bérletsorozatát a Művészetek Palotájában, és a magyar EU elnökség ideje alatt adott hangversenysorozatokat január 22-én Bécsben a Stephansdomban.

Az estek karmestere Peskó Zoltán zeneigazgató. A műben tisztán nagyzenekari tételek váltakoznak szólistákra és zenekarra, kórusra, csak szólóra és zenekarra, illetve orgonakíséretes kórusra írott tételekkel. Liszt Ferenc teljes húsz évig dolgozott az oratóriumon, melyet élete egyik főművének tekintett, és melynek első bemutatója 1873-ban volt a weimari Herder-templomban a szerző vezényletével.

Közreműködik: Váradi Zita – szoprán, Kovács Annamária – alt, Alessandro Codeluppi – tenor, Geiger Lajos – bariton, Cser Krisztián – basszus, , MR Énekkar (karigazgató: Somos János Csaba), Honvéd Férfikar és a Budapesti Stúdió Kórus (karigazgató: Strausz Kálmán)

Jegyvásárlás: www.jegymester.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő