5 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapKultZónaMájusi program(l)eső az E78-ban

Májusi program(l)eső az E78-ban

Szakrális elmélyülés Bonyár Judittal

Bonyár Judit énekes-csellista-zeneszerző-szövegíró Énekek Éneke című albumán versbe szedve énekelhetővé tette az Ószövetség legszebb könyvét, ami a legmélyebb szakralitást érintve szól a férfi-nő szerelmi kapcsolatról. A finom szövésű világzene és etno-jazz határán táncoló végeredményt május 4-én hallhatjuk a Zsolnay Negyed E78-ban.

BonyarJudit

Rumproof koncert

Egy éjszaka, mikor a kalózvirtus és a neoviktoriánus stílus képviselői kiköthetnek az E78-ban! A pécsi folk-“kalóz”-metál zenekar, a Rumproof ezúttal a Lies Of The Machine és a Mad Man`s Crew együttessel karöltve lép színpadra. A pszichocirkusz május 6-án 20 órától támad a Zsolnay Negyedben!

Rumproof01 (1)

Metronóm Jazz Klub: Knutdut Men

Ágoston Béla zenei világát nem lehet skatulyákba zárni. Korát és a trendeket megelőzve 2000-ben etnojazz albumot készített a Kispál és a Borz számaiból, majd Víg Mihály örökzöldjeit bújtatta új köntösbe. A különböző formációkkal rögzített albumai mind emlékezetes momentumai a magyar jazzéletnek.

A Knutdut Men május 11-i E78-as koncertjén tiszta jazzt hallhatunk, annak is az avantgárd, afro-amerikai hagyományával. A csapat neve az Ágoston Bélára jellemző nyelvi játékokból fakad: visszafelé olvasva: „nem tudtunk”.

KNUTDUTMEN01_small

(x)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő