Hirdetés

Örömteli helyzet, hogy a koronavírus minden próbálkozása ellenére, szerencsére idén nem marad el a nyár legszínesebb fesztiválja: 13+1. alkalommal – mivel a tavalyi rendezvényt sajnos sikerült meghiúsítania a járványnak – jövő héten jön az Ördögkatlan Fesztivál

Hogy honnan indult a történet, miként fejlődött azzá, ami, valamint mi miatt szeretik annyian, azt egy korábbi interjúban mesélte el lapunknak Bérczes László, a „Katlan atyja”.

Kiss Mónika, a rendezvény „anyja” pedig arról is beszélt nekünk, milyen pécsi vonatkozása van az idei művészbulinak. A 170 fős önkéntes csapatnak körülbelül egyharmada pécsi fiatalokból áll. Emellett az idei évben a szokásosnál is több pécsi produkciót sikerült beszervezniük, de egyébként minden alkalommal figyelnek rá, hogy sok környékbeli művésznek adjanak lehetőséget – mondta.

Többek között – oszlopos tagként – fellép a 30Y, illetve Beck Zoli más formációban is zenél majd a közönségnek. A profik mellett azonban rengeteg feltörekvő helyi zenekar is játszik majd az ötnapos fesztiválon. Idén először a pécsi komolyzenei szférába is betekintést nyernek a látogatók: Törőcsik Mari életműve előtt tisztelegve a Pannon Filharmonikusok állnak színpadra.

Pécsi színművészek is közreműködnek: például Köles Ferenc, Jászai Mari-díjas színművész-rendező friss darabját mutatják be a nagyérdeműnek. A Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) színésznője, Vlasits Barbara pedig a Hungary L!ve PoP Up Studio keretében állítja ki műveit többedmagával. A Bóbita Bábszínház pedig egy remek előadással készül a gyerekek számára, akik egyébként a Pécsi Pagony programjainak is örülhetnek.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) különböző programokkal jelenik meg a fesztiválon. Saját udvart kapnak, ahol a Herczeg Adrienn által rendezett darabot mutatja be a Pécsi Színészképzés társulata, emellett a Művészeti Kar zenével és szobrokkal járul hozzá az összművészeti esemény sikeréhez.

A részletes program ITT elérhető. 

[su_box title=”Pécs Nyitva 2.0″ style=”glass” box_color=”#1aabe3″ radius=”2″]Egész nyáron zajlik az önkormányzat turizmusélénkítő kampánya, a Pécs Nyitva 2.0! Ebben a kulturális intézmények éppúgy megtalálják a helyüket, mint a pécsi szállásadók és vendéglátóhelyek. Ha tehát az Ördögkatlan Fesztivál előtt vagy után nézelődnénk Baranya megyeszékhelyén is, vagy csak nem találunk a rendezvényhelyszínhez közelebbi szállást, mindenképp nézzük meg a kezdeményezéshez tartozó honlapot, ahol remek programokat és vendéglátóhelyeket is ajánlanak! [/su_box]

Hirdetés