4 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaMár csomagolják a Bauhaus-műtárgyakat

Már csomagolják a Bauhaus-műtárgyakat

Elkezdték a mintegy félezer darabból álló, tizenhat gyűjteményből összeválogatott Bauhaus műtárgy-együttes kicsomagolását szerdán délután Pécsett, a Modern Magyar Képtár Káptalan utcai épületében. A „Művészettől az életig – magyarok a Bauhausban” című, a Pécs2010-es program kiemelt rendezvényei közé sorolt tárlat a berlini Bauhaus Archívummal szoros együttműködésben valósul meg.

Augusztus 15-től októberig mintegy félezer, eddig ebben a formában még sohasem látott műtárgyat tekinthetnek meg a látogatók a Modern Magyar Képtár Káptalan utca 4. szám alatti épületében. A tizenhat gyűjteményből összeválogatott, négymilliárd forintra biztosított anyagot komoly biztonsági intézkedések mellett hozták Németországból Pécsre, s kezdtek hozzá a több száz festmény, szobor és egyéb műtárgy aprólékos kicsomagolásához.

Várkonyi György, a kiállítás egyik kurátora azt mondja, egyedülálló, rejtett kincsekről van szó, hiszen ilyen nagy mennyiségű anyagot eddig soha sehol nem állítottak ki. Hozzátette: a hosszas jegyzőkönyvezés után kezdődik meg a képek, műtárgyak elhelyezése, a technikai eszközök, a világítás beállítása, hogy 15-én rendben megnyílhasson a tárlat a nagyközönség előtt.

A kiállításhoz kísérőrendezvények is csatlakoznak, dinamikussá téve a programot: megrendezik a sárkányünnepet és a lampionünnepet, lesznek családi és gyermekfoglalkozások, valamint a pécsi Bauhaus-épületeket bemutató sétákra is sort kerítenek, továbbá felelevenítik a Bauhaus-színházat is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő