Május 31-ig nevezhetnek magyar és külföldi alkotók filmjeikkel a második Hét Domb filmfesztiválra, amelyet szeptember 3. és 9. között rendeznek meg Komlón – mondta el Tóth László, a fesztivál elnöke csütörtökön Budapesten

Az érdeklődők hét kategóriában – dokumentumfilm, animáció, kisjátékfilm, ismeretterjesztő- és természetfilm, nagyjátékfilm, egyéb film és diákfilm – nevezhetnek ingyenesen amatőr vagy profi alkotásokkal. A fesztivál fődíja egymillió forint – fűzte hozzá a fesztivál elnöke.

A magyar felnőtt filmeket a Rófusz Ferenc Oscar-díjas rajzfilmrendező, Koltai Róbert színművész, rendező és Halmy György dokumentumfilm-rendező alkotta zsűri bírálja el. A külföldi alkotásokat nemzetközi zsűri, a diákkategória alkotásait külön gyermekfilmes zsűri fogja értékelni.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár hangsúlyozta: a kulturális kormányzat fontos célja támogatni a vidéki minőségi kulturális kínálat bővítését. 2018-ban a nagy fővárosi fesztiválok támogatásának megháromszorozása mellett a vidéki fesztiválokra 750 millió forintot fordít a kormányzat, a Hét Domb filmfesztivált idén mintegy 15 millió forinttal támogatják.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés