12 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapHírzónaMaszkos nemzetek találkoznak Pécsett

Maszkos nemzetek találkoznak Pécsett

Dr. Hoppál Péter köszöntőjével vette kezdetét a Népek, maszkok, Európa címet viselő konferencia és kiállítás a Művészetek és Irodalom Házában csütörtökön.

Galériáért klikk a képre!

Mint azt az önkormányzat kulturális bizottságának elnöke, országgyűlési képviselő elmondta, Pécs mindig is büszke volt arra, hogy a városban jelenlévő nemzetiségek színesítik a megyeszékhely kulturális életét. Hozzátette: Pécs eddig is, s továbbra is partner lesz a balkáni népcsoportok kultúrájának megismertetésében.

Hoppál Péter utalt rá: tavaly, amikor Pécs Európa kulturális fővárosa volt, nagy hangsúlyt helyeztek a déli kulturális övezet bemutatására, a déli szomszédainkkal való együttműködésre. Nem utolsósorban a pécsi pályázat sikere is nagymértékben múlt az itt élő nemzetek jelenlétén. Az elnök azt mondta, az itt évszázadok óta meglévő kultúrák üzeneteit a város mindig is igyekezett integrálni a sajátjába.

A házban az olasz, bolgár, horvát, francia szakértők beszédeinek meghallgatása mellett fotó- és maszkkiállítást is megtekinthettek a résztvevők.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő