Hirdetés

A Labor – Interaktív Varázstér, vagyis a Zsolnay Kulturális Negyed tudományos és technikai interaktív kiállítása új játékokkal bővült decemberben. A látogatók immár megpróbálhatnak átjutni a filmekből ismert lézeres akadálypályán és lenézhetnek a végtelen mélységű kútba is!

A játékos fizikatanítás egyik helyi fellegvára a pécsi Csodák Palotájaként is ismert Labor – Interaktív Varázstér. A Zsolnay Kulturális Negyed Látogatóközpontjának emeletén izgalmak, mosolyok és meglepő felfedezések várják az érdeklődőket.

Az egyik nagy kedvenc a repülőgép-szimulátor, amelyet nemcsak felújítottak, hanem egy új egység felállításával immár párban is kipróbálhatnak az amatőr pilóták.

A legizgalmasabb újdonság a Fény termében kapott helyet: a lézeres akadálypályán sűrű lézersugarak kusza vonalában kell átjutni egy 3 méter hosszú folyosón anélkül, hogy a lézernyalábokba érne a próbálkozó.

Szintén érdekes élményt kínál a végtelen kút, ami egy doboz, amelynek a tetején egy lyuk található. A doboz aljára és tetejére egy-egy párhuzamos tükör van ragasztva, így fentről belenézve végtelen mély kút látható.

De az újításoknak köszönhetően a látogatók termelhetnek energiát biciklitekeréssel és kipróbálhatjuk a galvánzongorát is, amelyet a különböző fémek feszültsége révén szólaltathatnak meg.

(x)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét