11 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapKultZónaMeghálálják a pécsi idősek évtizedes munkáját

Meghálálják a pécsi idősek évtizedes munkáját

Október első két napján immár ötödik alkalommal fogja köszönteni a város a pécsi időseket az Idősek Világnapja alkalmából a Kodály Központban. Az ünnepi koncertsorozat ajándék a pécsi időseknek, akik évtizedes munkával segítettek Pécset felépíteni.

A város idén is tiszteleg a pécsi szépkorúak előtt az Idősek Világnapja alkalmából, mégpedig egy kifejezetten a számukra rendezett igen érdekesnek ígérkező, színvonalas koncertsorozattal. Páva Zsolt, Pécs polgármestere lapunknak elmondta, hogy a város vezetése ezzel a gesztussal szeretné kifejezni megbecsülését és szeretetét azok iránt, akik lehetővé tették a pécsiek számára, hogy egy olyan varázslatos helyen élhessünk, mint Pécs. A városvezető kifejtette, hogy minden pécsi köszönettel tartozik azoknak a helyi időseknek, akik évtizedes gondoskodó és kemény munkával felépítették Pécset, és megtöltötték érzelmekkel, gondolatokkal, kulturális kincsekkel.

Ennek a hatalmas, életen át tartó munkának a viszonzásaként a városvezetés 2015 október 1-jén és 2-án egy előreláthatóan nagyon izgalmas koncertsorozattal kedveskedik a város időseinek. A műsor helyszíne a Kodály Központ, ami már önmagában garantálja a színvonalas koncertélményt. Az érdeklődők az idei évad színházi produkcióiból és komolyzenei koncertjeiből láthatják a legjobb
részleteket. A részletes program összeállítása jelenleg is zajlik a pécsi kulturális intézmények vezetőivel.

Azt azonban fontos tudnia annak, aki el szeretne jutni a koncertekre, hogy azokra szeptember 25-ig kötelező regisztrálni a [email protected] e-mail címen, vagy a 72/533-995-ös és a 72/534-018-as telefonszámon munkanapokon 8 és 16 óra között. A regisztráció után a névre szóló jegyeket a Kodály Központ jegypénztárában vehetik át az igénylők.

Az Idősek Világnapja alkalmából tartandó ünnepi köszöntő koncertek időpontjai:

2015. október 1-jén 11 és 14 óra
2015. október 2-án 11 és 14 óra

Helyszín: Kodály Központ – Pécs, Breuer Marcell sétány 4.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő