Hódítani jön a 100 tagú cigányzenekar

A két ünnep között a Kodály Központban lép fel a 100 tagú cigányzenekar. A világon egyedülálló, Magyar Örökség-díjas együttes többek között Strauss, Rossini, Erkel, Brahms és Liszt műveit adja elő, két felvonásban.

Az év elején hatalmas sikert aratott 25. jubileumi nagykoncerten felbuzdulva a zenekar az ünnepek között újra visszatér a Kultúra Városába, Pécsre. A december 29-én, este fél nyolckor kezdődő koncert nagyszabású és a maga nemében páratlan kulturális csemegének számít majd. Az együttes fellépését exkluzív ünnepi vacsora követi, melyre a zenekar és a VIP vendégek mellett a vacsorajegyet váltók is hivatalosak. Ezen élő cigányzene vár majd mindenkit.

A zenekar decemberben az ünnepek alatt nagyszabású vidéki turnésorozatának keretében lép fel Pécsett. Négy, jelentős kulturális élettel büszkélkedő, vidéki városban adnak koncertet karácsony és szilveszter között. Mivel a koncerteknek otthont adó intézmények 550-1100 fő befogadására alkalmasak, a zenekar iránti hatalmas érdeklődésre való tekintettel a produkció szükség esetén dupla előadással készül.

A 100 tagú cigányzenekar előadásmódjával és repertoárjával szintetizálja a klasszikus zenén keresztül a zenei palettán található műfajokat, ezáltal átjárást képez a szimfonikus, a könnyű- és a tánczene, valamint a népzene között. A zenekar előadásában a hagyományos hangzásvilág ápolása és megőrzése mellett megtalálható a modern hangzásvilág útkeresése is.

Jegyek korlátozott számban kaphatóak a Ticketportal bolthálózatában és internetes felületén valamint a Kodály Központ jegyirodájában.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés