Hirdetés

A kultúrakedvelők központi helye a Széchenyi téren álló Művészetek és Irodalom Háza, ahol a közeljövőben igazi programdömping lesz: lesz fagott-kamarazenei hangverseny, jön Nyáry Krisztián, megismerhetjük a viccek anatómiáját, láthatunk inkluzív színházi előadást a szerelemről és hallhatunk a relativitáselmélet csillagászati bizonyítékairól is.

Herpay Ágnes és Huszics Ibolya – Fagottal Magyarul IV.

február 24. 19.00

35 év a magyar zene és Pécs város szolgálatában! Herpay Ágnes és Huszics Ibolya ingyenes kamaraestjén közreműködik Ujfalusi Ivett fagotton.

Találkozó Nyáry Krisztiánnal – Irodalmi est

február 27. 18.00

Nyáry Krisztián 2014-ben robbant be a köztudatba az Így szerettek Ők – Magyar irodalmi szerelmeskönyvvel és népszerűsége azóta is töretlen. A tankönyvi életrajzok papírmasé figurái helyett a valós, izgalmas, de kevesek által ismert párkapcsolati történetek felidézésével szerethető, hús-vér embereket mutat be azóta is a legkülönbözőbb területekről. Az íróval P. Horváth Tamás beszélget a pécsi egyetemi éveiről, irodalomról, könyveiről.

Munkácsy Mihály Nyugdíjas Szabadegyetem

március 16. 14.30

A rendszeresen jelentkező, ingyenes programon ezúttal dr. Lendvai Endre avatja be a közönséget be a vicc anatómiájába és élettanába. Az előadást gazdag viccanyag illusztrálja.

Ámor nyila – Keret Alkotó Csoport színházi előadása

március 16. 19.00 és március 30. 18.00

Az érzékenyítő, inkluzív színdarabban értelmükben akadályozott és ép színészek játszanak el egy „isteni” történetet a szerelemről. A hol humoros, hol könnyekig megható előadás alkotói és színészei a Keret Alkotó Csoport tagjai, valamint a Fogd A Kezem Alapítvány akadállyal élő fiataljai.

Egy kis esti fizika: A relativitáselmélet csillagászati bizonyítékai – Hegedűs Tibor előadása

március 18. 19.00

A fizikusok és csillagászok 2019-ben ünnepelték Sir Arthur Stanley Eddington (1882–1944) világhírűvé vált napfogyatkozási expedíciójának századik évfordulóját. Az előadás felidézi a kutatás részleteit, így kiderül, milyen sok részletnek kellett szerencsésen alakulnia ahhoz, hogy az akkori fotografikus technika pontossági határán ingadozó eredményekkel át lehessen billenteni a közvélemény vélekedését a relativitáselmélet igazságának elfogadásához.

Mindez csupán ízelítő volt a rengeteg itt zajló programból, érdemes átböngészni a teljes kínálatot: pmh.hu

(x)

Hirdetés