Megnézhetjük az összes koncertet a Fishingről!

A fesztivál egy majd’ 400 koncertet tartalmazó archívummal ünnepli jubileumát – a szervezők az elmúlt 9 év összes felvételét közzétették egy óriási videótár formájában. Az utóbbi években már csaknem minden koncertjét rögzítette az orfűi fesztivál – ami ezután sem lesz másképp.

A Fishing on Orfű az évek során egyre nagyobb figyelmet fordított a fesztivál koncertjeinek rögzítésére, közölték a szervezők. Évről évre gyarapodott a hanggal és képpel rögzített fellépések száma, hogy utólag is “visszatekerhetőek” legyenek az orfűi koncertélmények. A Fishing 10. szülinapja alkalmából végre elkészült a fesztivál nagy zenei archívuma az összes fellelhető hang- és videófelvételből, a kezdetektől egészen 2016-ig. Ezt teszik most közzé a szervezők, így kívánva boldog szülinapot közönségüknek – és mindenki másnak.

A Fishing-archívum egyedülálló vállalás a maga műfajában. Talán nem túlzás azt állítani, hogy kulturális szempontból is rendkívüli a gyűjtés, hiszen az elmúlt 10 évből tesz hozzáférhetővé több száz koncertet, rálátást adva a hazai könnyűzene világára.

Ráadásul egy csomó olyan zenekarról mutat felvételt, akik más fesztiválokon nem jutnak fellépési lehetőséghez. A cél mindig is a profin rögzített és az eredeti hangulatot visszaadó koncertfilmek készítése volt, az archívum pedig egy élő, évről évre bővülő formátum lesz. Ahogy 2015-ben és 2016-ban, a Fishing ezután is majd’ az összes koncertjét rögzíteni fogja – egyedülállóként az országban, de talán az egész világon is.
Ha valaki kíváncsi a koncertekre, az archívumot megtalálhatja itt!

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés