12 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapKultZónaÍme a 2015-ös POSZT válogatói

Íme a 2015-ös POSZT válogatói

Balogh Tibor, színikritikus, dramaturg és Perényi Balázs drámatanár, rendező válogatja majd a 2015-ös Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramját – döntött a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság az MTI közlése szerint.

A jubileumi, 15. POSZT válogatói március elején kezdik meg munkájukat; feladatuk, hogy kiválasszák a 2014. március 1. és 2015. február 28. között bemutatott hazai és határon túli magyar színházi előadások közül az általuk legjobbnak ítélt 12 produkciót – tájékoztatta a fesztivál sajtókapcsolatokért felelős munkatársa hétfőn az MTI-t.

Spilák Klára közlése szerint a válogatóknak a színházak által javasolt előadásokat meg kell tekinteniük, emellett bármely produkciót megnézhetnek és meghívhatnak, de az ajánlottak elsőbbséget élveznek.

Balogh Tibor 1978 óta tevékenykedik színházi szakíróként. Rendszeresen publikál a Magyar Teátrumban és Bárka folyóiratban és a Criticai Lapokban. Dramaturgként dolgozott Kecskeméten és Debrecenben. 2008-2011 között a Vidnyánszky Attila vezette Csokonai Színház irodalmi titkára volt.

balogh_tibor - 2013x

Perényi Balázs 1996 óta ír színházi szakcikkeket, kritikákat az Ellenfény, a Színház, a Criticai Lapok, a Zsöllye, valamint a Drámapedagógiai Magazin számára. Jelenleg a Színház- és Filmművészeti Egyetem DLA hallgatója. Korábban itt szerzett diplomát drámatanárként és 2010 óta vesz részt az egyetem színházi nevelés képzésében. Több drámatagozatos iskolában tanított kreatív játékot, színjátékot, drámát, illetve színház- és drámatörténetet. Rendszeresen rendez a Káva Kulturális Műhelyben, de dolgozott a Kolibri Színházban, a pécsi Bóbita Bábszínházban, az egri Harlekin Színházban és a tatabányai Jászai Mari Színházban is.

Perényi Balázs lesz a másik válogató
Perényi Balázs lesz a másik válogató

Spilák Klára azt is közölte, hogy javában folyik az idei színházi találkozó kísérőprogramjainak összeállítása és előkészítése.

A 2014-es POSZT egyik kiemelt programjaként például egy nagyszabású szabadtéri színházi plakátkiállítás megvalósításán dolgoznak a szervezők, melyen – a remények szerint – a 2013. március 1. és 2014. február 28. közötti időszakban bemutatott valamennyi magyar színházi produkció plakátjait kiállítják majd a Színház téren, a fesztivál központjában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő