13 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapAbszolút PécsMegy a gőzösmodell Kanizsára

Megy a gőzösmodell Kanizsára

November 26-27, azaz szombaton és vasárnap egésznap várja az érdeklődőket a XX. Vasútmodell Parádé a Szivárvány Gyermekházban.

Az évente megrendezett kétnapos rendezvény során a látogató különböző terepasztalokkal találkozhat. A felnőtteket élethű, néhol szoba méretű terepasztalok várják, míg a gyerekek játékasztalokon ismerkedhetnek a műfajjal – a vállalkozó kedvűek akár saját modelljeiket is megépíthetik a játékkuckóban. A szakmai részben a régió elismert modellezői tartanak diorámás előadásokat. Természetesen idén is lesz modell börze, ahol lehetőség nyílik a különböző modellek cseréjére, és adásvételére.

„Hála az égnek, rengeteg az érdeklődő” – mondta el lapunknak Ténai László, az Első Pécs Ifjúsági Vasútmodellező Klub (EPIVK) vezetője. – „A kiállítást rendszerint minden év novemberében, a hónap utolsó hétvégéjén tartjuk. De már a hónap elején sok telefonáló érdeklődött az idei rendezvény felől. Úgy érzem, a programunknak már komoly létjogosultsága van a régióban.”

Azon kérdésre, miszerint mi a bemutató legfőbb célja, a klubvezető így nyilatkozott: „Szeretnénk megmutatni, hogy ebben a számítógépesedett világban is, igenis van helye a manuális tervezésnek. Némi kézügyességgel, elektronikai ismerettel, és persze fantáziával az ember bármit megépíthet – a megalkotott tárgy pedig nem egy program, hanem a valóság részét képezi.”

A szervezők szombaton délelőtt tíz és délután hat óra, valamint vasárnap tíz és délután öt között szeretettel várnak mindenkit, aki szeretne megismerkedni a vasútmodellek sínes világával, vagy tovább szeretné mélyíteni meglévő ismereteit.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő