10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapKultZónaMelyik 2011 legjobb könyve? Elindult a szavazás

Melyik 2011 legjobb könyve? Elindult a szavazás

Megkezdődött a 2011 legjobb köteteit kereső Aranykönyv díj internetes közönségszavazása: pénteken reggel óta máris több mint 800-an voksoltak kedvencükre.

Mindenki olvas szlogennel immár harmadik alkalommal indult az Aranykönyv-szavazás, amelyben kiderül, az előző évben melyik könyv volt az olvasók kedvence. A szavazók márciustól májusig voksolhatnak a számukra legkedvesebb kötetekre szépirodalom, szórakoztató irodalom, gasztronómia, ismeretterjesztő, gyermek- és ifjúsági irodalom kategóriában magyar és külföldi szerzők műveire egyaránt – közölték a program szervezői pénteken az MTI-vel.

A voksolás pénteken reggel indult, de máris több mint 800 olvasó csaknem 33 ezer voksa érkezett a www.aranykonyvszavazas.hu oldalra. Az induló, ajánló körben szereplő kötetekre kategóriánként lehet szavazni, ezeket akár ki is bővíthetik az olvasók személyes javaslataikkal. A versenyben a legsikeresebb művek mennek tovább a legnépszerűbb könyv címéért.

Árpilis 2. után a legjobb 50 kötet közül lehet majd választani április 23-ig. Az utolsó fordulóban a top 10-ből kerül ki a végső győztes szintén az olvasók véleménye alapján. A szavazóknak ezután már csak néhány nap áll majd rendelkezésükre, hogy eldöntsék, mely kötetek nyerjék az elismerést.

A díjátadó gálaestet május 17-én rendezik az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Az Aranykönyv szavazást a Libri Kft. 2010-ben indította útjára az olvasás népszerűsítése céljából. Tavaly Szabó Magda, Paulo Coelho, Fekete István, Emily Brontë, Ranschburg Jenő, Claire Lemon, Telegdi Ágnes, Stephenie Meyer, Jamie Oliver, Horváth Ilona, Frei Tamás és Ken Follett egy-egy kötete lett a közönség kedvence.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő