Menőség: pécsi rendező filmje került fel a Netflixre

Megnéztük, a film tényleg elérhető már az oldalon

A Netflix kétségkívül a legnépszerűbb és persze legismertebb online streaming szolgáltató. Temérdek filmkészítő verseng azért, hogy alkotása felkerülhessen az oldalra. Most egy pécsi születésű rendező, Százados Miklós nevét olvashatjuk az egyik mozi, A kilépő stáblistáján. Ti már láttátok?

Százados Miklós a Facebookon jelentette be a jó hírt, többek között az is kiderült, hogy A kilépő több évig készült.

A Tankcsapda és Krúbi zenéjével, Nagy Norbert főszereplésével, többek közt Péterfy Bori és Kovácsovics Fruzsina közreműködésével készült függetlenfilm a Bujtor István Filmfesztivál különdíjasa, de nyert legjobb thrillerként már több nemzetközi elismerést is.

Dr. Százados Miklós pécsi születésű, a Leőwey Klára Gimnázium elvégzése után itt tanult a POTE-n, közben első filmjét is elkészítette. A diploma megszerzése után az ÁNTSZ Mikrobiológiai Intézetében dolgozott és ismeretterjesztő kiadványokat írt – közben menedzserképzőt végzett és hobbiból filmezett, fotózott. Nevéhez kapcsolódik a Pécs ismert arcaival született tényfeltáró áldokumentumfilm, A Tüke Fenomén (2010), és a szintén hírességek egész sorával készített Lámpagyújtogatók (2015). Unokaöccse, Százados Ábel neve is ismert filmes berkekben, hiszen a fiatal tehetséget már többször díjazták a világhírű Cannes-i Filmfesztiválon.
hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés