Hirdetés

Szeptemberben kezdi a Metronóm Jazz Klub a 18. évadát, melynek gyökerei az Ifjúsági házhoz köthetők. A nyitókoncertet a Santa Diver Trió adja szeptember 26-án az E78 koncertteremben.

Santa Diver Trió – szeptember 26.

A formációt 2006-ban alapította Kézdy Luca jazzhegedűs és Szesztay Dávid multi-instrumentalista, zeneszerző. A trió harmadik tagja Szegő Dávid, aki 2015-ben csatlakozott a zenekarhoz. A három hangszer és egyéniség egy egészen sajátos zenei világot képvisel, amit a jazz, a world music, és a szabad zene metszetében talált meg.

Balázs Elemér Group – október 31.

Október 31-én a Balázs Elemér Group lép fel ismét. Balázs Elemér Magyarország egyik legkeresettebb jazzdobosa, -zenésze 2000-ben alapította meg saját zenekarát, a Balázs Elemér Groupot, mely hamar hazánk egyik legnépszerűbb jazzegyüttesévé nőtte ki magát.

A 2015 decemberében megjelent jubileumi, Fonogram díjas lemez egy emelkedett és hangulatos megünneplése, összefoglalása a zenekar tizenöt évnyi munkájának és életművének. Az Örök szerelem alcímet viselő album számlistáját a zenekar rajongótábora állította össze kedvenc dalaiból és az év jazzalbuma Fonogram díjjal tüntette ki a szakmai zsűri 2016 nyarán.

Turumtay kvartett – november 22.

Egy hónappal később, november 22-én a Gül Baba Jazz Nights címmel a Turumtay-Erdogan-Liska-Dés kvartett játszik majd az E78-ban. Az eltérő zenei-kulturális hátterű, rendkívüli muzsikusokból álló nemzetközi kvartett kollektív identitását keresve az egyre táguló zenei horizontokra veti pillantását. A Bécsben élő török hegedűművész, Efe Turumtay által nemrég alapított csapatban a cseh bőgős, Tomáš Liška káprázatos basszusfutamai és Dés András megkapó ritmusképletei mellé a fretless gitár nemzetközi hírű török virtuóza, Cenk Erdoğan csatlakozik melankolikus dallamaival.

(x)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét