4 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapKultZónaMi a közös Diana Krallban és Papp Lászlóban?

Mi a közös Diana Krallban és Papp Lászlóban?

A kanadai Diana Krall november 13-án újra Magyarországon koncertezik: a világhírű zongorista és énekes a Papp László Budapest Sportaréna kisebb, színházi kialakítású, úgynevezett Aréna termében lép fel – közölte a koncertet szervező Live Nation az MTI-vel.

Diana Krall eddig kétszer járt Magyarországon, legutóbb 2009 novemberében, a Quiet Nights című lemezét bemutató turné keretében.

A Grammy-díjas kanadai dzsesszénekes, zongorista, korunk egyik legépszerűbb előadóművésze 1964-ben született Nanaimo városában.

Négyévesen kezdett zongorázni, 15 évesen adta első koncertjét szülővárosában. Zenei képzettségét az Egyesült Államok neves konzervatóriumaiban tökéletesítette: Boston, Los Angeles, New York legjobb oktatóinál és dzsesszelőadóinál tanult.

Első albuma 16 évvel ezelőtt, 1993-ban jelent meg egy független kanadai kiadónál Stepping Out címmel. Világhírnévre az 1999-es The Look of Love című albuma révén tett szert, a lemezért Grammy-díjat nyert dzsessz kategóriában. Ez volt a világ első dzsesszalbuma, amelyet az Év albuma díjra is jelöltek.

Az énekesnő 2003-ban ment férjhez Elvis Costello rockelőadóhoz-zeneszerzőhöz, három évvel később ikreknek (Dexter Henry Lorcan és Frank Harlan James) adott életet. 2009-ben 12. albumával, a Quiet Nights című anyaggal tért
vissza, amely több országban a slágerlista élén kezdett, köztük Magyarországon is. Ezen a lemezén a brazil zene előtti tisztelgés és a férjéhez írt romantikus dalok keverednek.

A novemberi budapesti koncertre február 17-től kaphatók jegyek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő