11 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaMinden a vadászatról és az állatvédelemről

Minden a vadászatról és az állatvédelemről

November 8-án, kedden délután öt órakor kezdődik Várfalvai Gábor „Vadászat Somogy megyében” című előadása a Tettye Oktatási Központban, a DDNP Klub szervezésében.Fotó: Pinczehelyi József

Az előadást Várfalvai Gábor, a Közép-Dráva Tájegység erdésze tartja. Előadásának célja a vadászat, valamint az erdővel, állatokkal kapcsolatos munkakörök népszerűsítése.

A diavetítéses előadáson számos, a vadászat tárgyköréhez kapcsolódó témáról esik szó. A vadak utáni hajsza mellett a résztvevők megismerhetik a vadgazdálkodás módszereit, az erdőgazdálkodást és az ahhoz köthető foglalkozásokat, mint például az erdőmérnök vagy a madarász. A hazai és külföldi munkatapasztalatok mellett az érdeklődő némi ismeretterjesztésben is részesülhet.

A diavetítés során a közönség különböző terítékekről, elejtett vadállatokról, valamint a mindennapos munkálatok mozzanatairól láthat válogatást. A fényképek mellett táblázatok és diagramok is helyet kaptak.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki érdeklődik az erdészet, a vadászat, vagy a természettel való tudatos bánásmód iránt.

Czimermann Zsuzsanna írása

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő