Mit hoz Pécsre a Brit Ősz?

Immár hagyomány, hogy a Művészetek és Irodalom Házában minden évben „beköszönt” a Brit Ősz. A program keretében a közönség megismerheti a hagyományos brit népzenét. Idén 3 koncerttel készül a Zsolnay Örökségkezelő NKft.

Nick Wyke és Becki Driscoll brit hegedűduó lemezbemutató koncertje

november 7. 19.00

Művészetek és Irodalom Háza – Fülep Lajos terem

Nick Wyke és Becki Driscoll hegedűsök zenei tehetségüket és tudásukat a hagyományos és a mai vonószenével ötvözik. Zenéjükben egyedi hangzás, elbűvölő dallamok, elsöprő hegedűs akkordok és erőteljes énekhang keveredik. Nick és Becki új albuma, a Cold Light az ízig-vérig angol hagyományhoz nyúl vissza, hangarchívumokból eleveníti fel a régi dallamokat, de megjelennek a duó saját szerzeményei is.

A híres hegedűduó is fellép Pécsett

 „The Power of the Fiddle” – brit-ír folkhegedű est

november 26. 19.00

Művészetek és Irodalom Háza – Fülep Lajos terem

Az este során főként angol zenék szólalnak meg, de a Brit szigetek más vidékeiről is megjelenik pár dallam. A táncdallamok közt olykor felcsendül majd egy-egy dal is. A komplett hangzás és feszes ritmikai kíséret kedvéért azért egy gitáros is felkerült a fedélzetre.

Sean Kellegher (GB) – hegedű, Sylvain Pourtier (F) – hegedű, brácsa, Horváth Zsombor – hegedű, brácsa, Andy Rouse – ének, furulya, spoons, Császár Róbert – gitár

Brit-ír folkesttel készülnek

A Simply English és barátai karácsonyi koncertje

december 3. 11.00 Zsolnay Negyed, E78 Koncertterem (gyerekeknek), ingyenes!

december 3. 19.00 Művészetek és Irodalom Háza – Fülep Lajos terem (felnőtteknek)

A Simply English Magyarország egyetlen csapata, amelynek fő iránya az angol (azaz nem ír, nem skót, nem walesi…) nép- és népies zene. A zenekar repertoárja a középkortól a 20. századig ível, és a kezdetektől ez a muzsika, mindenekelőtt az angol népdal interpretációja adta a zenei bázist.

Részetek: www.pmh.hu

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés