Most először az E78 színpadán: Péterfy Bori & Love Band

Péterfy Bori

Egy igazi energiabomba, fülbemászó slágerek és összetéveszthetetlen sanzon-punk-rock-hangzás! Ezzel találkozhat a közönség 2018. január 19-én, a Péterfy Bori & Love Band koncertjén a Zsolnay-negyed E78 Koncerttermében.

Péterfy Bori korábban az Amorf Ördögök énekesnője, 2000-től a társulat megszűnéséig a Krétakör színház, 2008 ősze óta a Nemzeti Színház tagja. 2007-ben kezdett szólókarrierbe, ekkor alakult meg új zenekara, a Péterfy Bori & Love Band az Amorf Ördögök szerzőiből és tagjaiból.

A zenekar első, cím nélküli albumát még ugyanabban az évben adták ki, a debütáló anyag egy éven belül aranylemez lett. A sanzon-punk-rock-formáció zeneszerzője az Erik Sumo Band-ből is ismert Tövisházi Ambrus, de a második albumnál – ami rapszodikusabb és szenvedélyesebb anyag elődjénél – a dalszerzésben az eddigi társakhoz (Lovasi András, Tariska Szabolcs) új szereplők csatlakoztak: Vinnai András író mellett a zenekar blogján meghirdetett verseny győztese, Hujber Szabolcs is beszállt szövegíróként. A legfontosabb változás viszont az, hogy a 2 című lemezen maga Bori is írt dalszövegeket.

A zenekar első, cím nélküli albuma 2010 végén platinalemez, a 2-es számmal ellátott második album pedig aranylemez lett! A harmadik nagylemez 2012-ben jelent meg Fehér éjszakák címmel, a negyedik, Szédülés című nagylemez pedig 2016-ban debütált.

(x)

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés