10 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapFesztMúmiák: rejtélyes érzésekről számoltak be a látogatók!

Múmiák: rejtélyes érzésekről számoltak be a látogatók!

Bátran mondható, hogy Pécsett éri meg a legjobban részt venni a Múzeumok éjszakája idei programján: amellett, hogy nem mindennapi események várják a látogatókat június 24-én, a 12 helyszín 60 programjára az ország talán legolcsóbb belépőjegyeivel lehet bejutni.

Misztikus helyszínen tartották meg Pécsett a Múzeumok éjszakája idei sajtótájékoztatóját kedden: a Csontváry Múzeumban található egyiptomi kiállítás négy tárlója közötti metszéspontban, ahol, mint Csornay Boldizsár, a Janus Pannonius Múzeum igazgatója elmondta, a látogatók különös energiát éreztek. De természetesen nem ez lesz az egyetlen különlegesség, ami a pécsieket és a látogatókat várja június 24-én, a Múzeumok éjszakáján, hiszen 12 helyszínen mintegy 60 programot szerveznek.

A körbe állva különleges érzés kerítheti hatalmába a látogatót

Őri László, Pécs alpolgármestere elmondta, évről évre többen látogatnak el a júniusi programra, most pedig a múzeum és a városvezetés olyan akciót készített, amely révén a teljes programra olcsóbb lesz bejutni, mint alapesetben egyetlen tárlatra. A felnőtt jegyek 1000 forintba, a kedvezményes (diák, nyugdíjas) belépők pedig 500 forintba kerülnek, míg 3 éves korig, illetve a fogyatékkal élők ingyen mehetnek be.

– Ezúton is hívjuk a pécsieket, a városba látogatókat, hogy vegyenek részt a programokon június 24-én – mondta Őri László, aki hozzátette, az ország talán legolcsóbb belépőjegyeivel, mondhatni 90 százaléknál is nagyobb kedvezménnyel várják a látogatókat. Mint Őri László hangsúlyozta, a családokra külön is gondoltak, számos interaktív program kifejezetten őket hívja, ráadásul a belépőjegyek a tárlatvezetésekre is érvényesek.

Természetesen az egyiptomi tárlat is nyitva lesz a Múzeumok éjszakáján

A június 24-i események közül nehéz kiemelni egyet-egyet, de lesz például törzsi hastáncosok bemutatója, egyiptomi ételkóstoló, római ékszerek készítése, lehet őrölni kézimalommal, de megtudhatjuk azt is, hogyan főztek sört az ókorban. A részletes program itt érhető el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő