Edward Elgar, William Walton és Nyikolaj Andrejevics Rimszkij-Korszakov műveit szólaltatják meg a Pannon Filharmonikusok Bogányi Tibor vezényletével és Várdai István gordonkaművész szólójátékával pénteken a Müpában.

hirdetés
Uránia Mozi

A Pannon Filharmonikusok Müpában futó koncertsorozatának utolsó előtti állomásán a közönség olyan műveket hallgathat meg, amelyek mindegyikéből árad a zeneszerzők alkotói energiája. Az esten Edward Elgar Győzelmi induló a Caractacus című kantátából, William Walton Gordonkaverseny és Rimszkij-Korszakov Seherezade című alkotása hangzik el – közölték a szervezők az MTI-vel.

A hangversenyen Várdai István egy 1673-as Stradivari-csellón játszik, amelyet korábban Jacqueline du Pré és Lynn Harrell szólaltatott meg. A világon mindössze 65 Stradivari-cselló van, így valóban különleges élményt nyújt látni és hallani a hangszert, amelyen a művész William Walton Magyarországon ritkán hallható Gordonkaversenyét szólaltatja meg a pénteki esten.

A Pannon Filharmonikusoknak az E.ON támogatásával megvalósuló, az energiaáramlást középpontba állító évadának koncertjein a Müpa közönsége olyan kivételes művészeket hallhat és láthat a színpadon, akik képesek bánni a zene energiájával.