12 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapAbszolút PécsMúzsák kertje a Művészetiben

Múzsák kertje a Művészetiben

Zene, tánc, irodalom és képzőművészet ötvöződik a Múzsák kertje című különleges produkcióban, melyet október 14-én 16.30-kor (esőnap: október 17., 16.30) bárki megtekinthet a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola (Radnics u. 9.) hangulatos udvarán.

Július elején mesterkurzust tartottak az intézmény jeles táncművésszé-koreográfussá érett, egykori tanítványai, köztük Gaál Mariann, a Táncművészeti Főiskola adjunktusa, és Réti Anna is.

Az ő nyári munkájuk gyümölcsét a mostani, összművészeti produkció részeként az érdeklődők is láthatják, ugyanis minden tagozat képviselteti magát abban az előadásban, amely prózával indul, kamaramuzsikával és cselló-szólóval folytatódik, majd egy különleges képzőművészeti akció után tánccal ér véget.

A műsorban elhangzik Bertók László-vers, felcsendül Bartók- és Bach-muzsika, látható lesz Réti Anna Csoportos csalódás című koreográfiája, valamint Szabó Bálint és Szabó Bence képzőművészeti installációja, a közönséget pedig 13 táncos angyal kíséri egyik helyszínről a másikra a múzsák e varázslatos találkozóján. A program művészeti vezetője Uhrik Dóra, segítő szaktanárai: Szabó Gabriella, Szakács Viktória és Rigó István.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő