Natalie Imbruglia és Buika ingyen mindenkinek!

A Zsolnay Fényfesztivál két kiemelt fellépőjének koncertje is ingyenessé vált a szponzor Rádió 1 jóvoltából, így Natalie Imbruglia és Buika előadását is díjtalanul élvezhetik a fesztiválozók. A Dóm tér befogadóképessége korlátozott, így azoknak, akik már korábban szeretnék biztosítani helyüket a két nagykoncertre, érdemes előzetesen regisztrálni a www.zsolnayfenyfesztival.hu oldalon. A nem regisztrált látogatók beengedésére a helyszín létszámkorlátjának eléréséig van mód.

hirdetés

Nagy érdeklődés övezi az idén debütáló fesztivált, ami nem is csoda, hiszen 3 nap alatt 150 ingyenes program zajlik Pécs belvárosában és a Zsolnay Negyedben július 1-3. között. A turisták számára vonzó lehet, hogy a fesztivál ideje alatt egyet fizet, kettőt kap akcióban vásárolható Örökség jegy a ZsÖK NKft. Infopontjain, amivel megtekinthetők a Zsolnay Kulturális Negyed látnivalói, a pécsi világörökségi helyszínek és a Középkori Egyetem.

Nemzetközi szinten is sokakat megmozgatott az első magyar fényfesztivál, a Zsolnay Light Art 3D mapping versenyre jelentkeztek alkotók többek között Mexikóból, Chiléből, Lengyelországból és Franciaországból. Kialakult a verseny döntőseinek köre is: 7 magyar és 7 külföldi alkotó mutathatja be július 1. és 2. napján sötétedéstől a Székesegyház monumentális homlokzatán, a pécsi Bazilikára komponált látványos 3D videókat. Emellett a belváros 20 helyszínén láthatók fényalkotások a fesztivál ideje alatt.

Natalie Imbruglia approved press image

A www.zsolnayfenyfesztival.hu oldalon elérhető a teljes programlista, és az események közül a fesztivál négy tematikus eleme szerint is válogathatunk: a fényalkotások (nemzetközi fényfestő verseny és további fényinstallációk), az utcai produkciók (cirkusz, utcaszínház), a zene (külföldi és hazai előadók utcai és színpadi koncertjei), valamint a „történelmi időutazás” programjai között, amelyeken játékos formában elevenítik meg Pécs 1600 éves múltját július első hétvégéjén.

Két világsztár is érkezik a fesztiválra. Másodszor látogat hazánkba a háromszoros Grammy-díjra jelölt Natalie Imbruglia. A ’90-es évek egyik legnagyobb slágereként számon tartott Torn című dal előadója hosszú hallgatás után tavaly új lemezzel jelentkezett. A Male (Férfi) című albumán olyan dalokat énekel, amelyeket egytől egyig férfi előadók tettek híressé s a szerelem témakörét járják körül. Buika napjaink egyik legkeresettebb világzenei énekese, aki a flamenco, az afrikai poliritmika, a jazz, a soul és a pop világában egyaránt otthonosan mozog.  2009-es “El Último Trago” albumát latin Grammy- díjjal jutalmazták. A legnagyobb sikert a 2013-as La Noche Mas Larga című koronggal érte el, melyet a legjobb latin albumként Grammy-díjra jelöltek.

Információ:

www.zsolnayfenyfesztival.hu

www.facebook.com/zsolnayfenyfesztival

Beharangozó film:

https://www.youtube.com/watch?v=FFrXFdgToWA

300dpi_06_Buika_Colour_Credits_BbyBLLC_Javi Rojo