12 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapHírzónaNem a Sétatéren borozunk a POSZT alatt

Nem a Sétatéren borozunk a POSZT alatt

A Zsolnay Kulturális Negyed kiemelt helyszíne lesz az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) off-programjainak: az Európa Kulturális Fővárosa projekt keretében kialakított épületegyüttes a fesztivál idején változatos műsort és kulináris élvezeteket ígér az érdeklődőknek.

Márta István, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője, a POSZT művészeti vezetője szerdán, a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a negyed a Bóbita Bábszínházba szánt két versenyelőadás mellett a rekordszámú, mintegy 230 off-programból 40-45 rendezvénynek ad otthont.

Kiemelte, hogy a vendéglők hagyományos gasztronómiai boros „kitelepülésének” helyszíne rendhagyóan nem a Sétatér, hanem a negyed Sikorski-ház előtt található Gingko tere lesz. A Gingko Gasztro Korzó névre keresztelt eseménysorozat keretében június 8. és 16. között minden nap színes, érdekes műsorral várják a közönséget, így egy helyen élhetőek át a kultúra és a gasztronómia nyújtotta örömök.

A Boltok utcájában, a Zsolnay Művészeti Piacon június 9-én és 10-én helyi fiatal művészek által készített kézműves árukból, iparművészeti, lakberendezési és használati tárgyakból lehet válogatni, ugyanott 8. és 10. között különleges könyvvásárral, könyvritkasággal várják a látogatókat. A Pirogránit udvaron 15-én és 16-án a legjobb helyi termékeket mutatják be a Független Előadóművészeti Szövetség mediterrán hangulatú termelői piacán.

A Pirogránit udvar egykori üzemépületének ablakai mögött június 7-től különleges, nappali és esti üzemmódban működő fény-, tárgy- és térkompozíció tekinthető meg.

A programokról részletesen a www.poszt.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő