Nem mindennapi módon támogat iskolákat a ZsÖK

Az elektronikai hulladék – bár elsőre talán nem gondolnánk – igen értékes lehet, hiszen a hulladékgyűjtő pontokon pénzt adnak érte. A ZsÖK azzal támogatja a gyűjtőakcióban részt vevő iskolákat, hogy elszállítja nekik az e-hulladékát, így az abból befolyó összeget osztálykirándulásra, gyermekétkeztetésre vagy egyéb iskolai programra tudják használni.

Az ország legnagyobb kulturális holdingjaként a pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. számos elektronikai eszközt használ, amelyek egy idő után javíthatatlanná válnak, legyen szó például nyomtatókról vagy billentyűzetekről. A ZsÖK egy partnere közreműködésével olyan iskolákba szállítja a kiselejtezett elektronikai hulladékát, amelyek szerződésben állnak hulladékgyűjtő pontokkal, így a leadott áru után támogatást kapnak, amit iskolai programokra fordíthatnak.

– Fontos cégünk számára a társadalmi szerepvállalás, hiszen minden évben több jótékonysági akcióban veszünk részt. Az apró dolgok is lényegesek, mert ezekből is lehet jó dolgokat alkotni, ezekkel is sokat tehetünk másokért. Keressük is ezeket a lehetőségeket, így nagy öröm, hogy az e-hulladékkal iskolákat tudunk támogatni – számolt be Vincze Balázs, a ZsÖK ügyvezetője.

Jelenleg egy-két környékbeli oktatási intézmény a cég partnere, de a ZsÖK nyitott a további intézményekkel való együttműködésre.

(x)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét