10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapKultZónaNemzetközi konferencia Pécsett Trianon évfordulója alkalmából

Nemzetközi konferencia Pécsett Trianon évfordulója alkalmából

Nemzetközi konferenciát szervez a pécsi önkormányzat, a ZSÖK és a PTE Történelemtudományi intézete Trianon centenáriuma alkalmából. A rendezvényen számos szaktekintély ad elő, a békediktátumot különböző aspektusokból vizsgálva. A szeptember 23-i rendezvényt Miseta Attila, a PTE rektora és Bognár Szilvia alpolgármester nyitja meg.

A három szerv még az év elején határozta el, hogy közösen szerveznek egy nemzetközi konferenciát Pécs határon túli testvérvárosainak bevonásával (Arad, Kolozsvár, Eszék, Graz, Újvidék) a trianoni tragédia 100. évfordulója alkalmából. A pandémia miatt viszont több előadó nem tudta vállalni a fellépést, szeptember 23-ra sikerült pár szakembert Pécsre hívni.

Dr. Hornyák Árpád történész szervezi a konferenciát, amivel kapcsolatban elmondta, cél, hogy megismerjük, mit is jelent Trianon a szomszédos nemzetek számára. Ezért hát onnan érkeznek előadók, akik arról mesélnek, milyen változások történtek a békediktátum megítélését és utóhatását illetően az elmúlt száz évben.

A konferencia szeptember 23-án, szerdán délelőtt 10 órakor kezdődik a Művészetek és Irodalom Házában.

A részletes programot ide kattintva találják:

Trianon100-program

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő