Nézettségi rekord dőlt meg Pécsett!

Kezdés után pár perccel megtelt a Csontváry Múzeum

Lépni sem lehetett a pécsi múzeumokban szombat este. A Múzeumok Éjszakája kapcsán megrendezett programokra soha nem látott tömeg volt kíváncsi.

Már a kezdéskor alig bírták a rohamot a Csontváry Múzeumban, ahol a Kincsek a Nílus partjáról című kiállítást és a hozzá kapcsolódó programokat, valamint a Csontváry-képeket nézhették meg az érdeklődők. Itt már a nyitás után pár órával nézettségi csúcsról beszéltek.

A törzsi hastánc bemutatót volt, aki a múzeum ablakából nézte, mert nem tudott átverekedni a tömegen
Mi azért kijutottunk, onnan így nézett ki

– Azt lehet mondani, hogy az előző évek látogatottságát már a kezdés után két órával túlszárnyaltuk, ami eddig ötezer fő volt Leonardo da Vinci évében, 2014-ben. Azt pedig hozzá kell tenni, hogy ez a szám csak a Janus Pannonius Múzeumot érinti, amibe ugye nem tartoznak bele azok a programok, amiket mások szerveztek – mondta Gerner András, pécsi múzeumok sajtóreferense.

Kezdés után pár perccel megtelt a Csontváry Múzeum

Szombat este tárlatvezetéseket tartott a Pécsi Egyházmegye is, ahol szintén állt a sor. A Püspöki KincsTárban volt, aki nem látott semmit, mégis hallgatta a tárlatvezetést.

Idén szinte minden utcára jutott valamilyen program.

Hömpölygött a tömeg a Káptalan utcában, múzeumról múzeumra jártak a látogatók

A Tettyére és a Zsolnay Kulturális Negyedbe is szerveztek programot.

A pécsi állatkertből például a Men in Black-ből is ismert sziszegő csótányt hozták el, amit a bátrabbak meg is fogdoshattak

Egyelőre még megbecsülni sem tudják, hogy összességében hány ezer pécsit mozgattak meg a programok az év legrövidebb napján, Szent Iván éjszakáján.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés