Nincs még programod március 22-re? Itt a helyed!

Március 22-én délután 14 órától a Lenau Ház programjain vehetünk részt a Civil Közösségek Házában, a PTE Művészeti Karon a Litván Köztársaság nagykövetségének „In the name of…” című fotókiállításának megnyitójára kerül sor. 17 órától pedig a Janus Pannonius Múzeum szervezésében megvalósuló Bauhaus-farsangon vehetünk részt.

Különleges, egyszeri és megismételhetetlen farsangi hangulatú mulatságot rendeznek a
pécsi Modern Magyar Képtárban (Papnövelde u. 5.) március 22-én. Az esemény fő ihletője
a Bauhaus, illetve a „Weininger Andor. A Bauhaustól New Yorkig” című – március 31-ig
látogatható – időszaki kiállítás.

A kétórás program első állomásaként 17:00 órakor Szeredi Merse Pál, a kiállítás kurátora mutatja be a kiállításban Weininger Andor, a 120 éve született művész életművét. Az érdeklődők és a tárlat látogatói éppúgy megismerhetik az építészt, mint a zenészt, képzőművészt, színészt, színpadépítő szakembert.

18:00 órától Bauhaus presentation címmel a Budapesti Metropolitan Egyetem divat- és textiltervező szakos hallgatóinak munkáiból különleges válogatás tárul a szemünk elé. A bemutatón kiderül, az alkotóknak hogyan sikerül a tudatos tervezői elképzeléseiket egyéni hangjukkal társítani.

Fél órával később már a zenéé a főszerep. Frenk, a Budapest Bár multiinstrumentalista sztárzenésze ad akusztik koncertet 18:30-tól. A művész tolmácsolásában a Bauhaus Band indulóját is meghallgathatjuk. A rendkívül sokoldalú, énekes-gitárosként ismert Frenk – mielőtt a Budapest Bárhoz csatlakozott – dobosként közreműködött a Quimby, a Kispál és a Borz, a Balaton, valamint (2016-ig) a Hiperkarma zenekarokban. Most legújabb önálló albumán dolgozik a stúdióban.

A Bauhaus mulatság zárásaként (szintén 18:30-tól) koccinthatunk a Geometrikus Büfében, valamint (17:00 és 19:00 között) megörökíthetjük magunkat egy fotó erejéig a PTE Művészeti Kar hallgatói által kreált jelmezekben. A farsangi hangulatú esemény részvevői a „Kortárs művészet a kortárs gyerekeknek” múzeumpedagógiai programot támogatják.

Jegyet személyesen a Csontváry Múzeumban (Janus Pannonius utca 11.), a Modern Magyar Képtárban (Papnövelde u. 5.) lehet megvásárolni. Március 18-ig – Early Bird kedvezménnyel – 3000, azután (immár támogató jegyként) 4000 Ft-ért. Online jegyvásárlásra ITT nyílik lehetőség.

További információk IDE kattintva.

A fotókiállítás ingyenes, míg a Bauhaus-farsangra jegyet kell majd váltani. 

Hirdetés