Nyugdíjasoknak és filmrajongóknak is klubot indított az Uránia!

Az Uránia mozi két új filmklubot is indított ősszel, az egyik kifejezetten a nyugdíjas pécsieknek szól, a másik pedig a keményebb filmrajongóknak.

A belvárosi premiermoziról eddig is tudtuk, hogy titulusával ellentétben nem mindig csak a legfrissebb kasszarobbantó mozisikereket vetíti, hiszen régi, mozikban már évtizedek óta nem futó klasszikusokat is láthattunk az Urániában, valamint rendkívül népszerű az operasorozatuk is, melynek keretében a Londoni Királyi Operaházból élőben sugározzák a legnagyobb örökzöldeket. A mozi idén ősztől kezdve két új rendhagyó filmklubbal is jelentkezik, melyeknek köszönhetően nem csak a megtekinthető filmek felhozatala bővül és a műfaji paletta szélesedik, hanem az Uránia által megszólított közönség is.

Újranyitása óta népszerű a belvárosi mozi

A mozi a közeljövőben már nem a fiatalok, a családosok, hanem a pécsi nyugdíjasok kedvenc helyévé is válhat, ugyanis novembertől indul a nyugdíjas filmklub! Szabó Krisztián, az Uránia vezetője elmondta, hogy céljuk az időseknek szóló, havi rendszerességgel jelentkező filmklubbal az, hogy a filmek iránt érdeklődő nyugdíjasokat is megszólítsák az ízlésüknek megfelelő filmekkel, hogy ők is kimozdulhassanak, és hogy ellátogathassanak a moziba, ahol régebben, fiatalabb korukban sok jó filmet láthattak.

A rendkívül pénztárcabarát nyugdíjas filmklubjegy mindössze 750 forint, ami mellé ráadásul egy kávé vagy egy tea, és egy kis sütemény is jár. A filmklubot nyilván nem kizárólag nyugdíjasok látogathatják, hanem bárki, ugyanakkor nekik nem az időseknek szóló kedvezményes árral számolnak. A kávé, a tea, a süti viszont mindenkinek jár!

Az első nyugdíjasoknak vetített film ugyan nem épp a jó ízléséről és a szofisztikált, finom humoráról híresült el a tavaly januári bemutatója után, de a Robert De Niro és Zac Efron főszereplésével készült Nagyfater elszabadult azért bizonyára sokan fogják értékelni a filmklub célközönségéből is. Az első filmklub november 8-án lesz, 15.30-kor! Decemberben a nyugdíjas filmklubban André Rieu karácsonyi nagykoncertjét vetítik, az minden bizonnyal kellemesebb élmény lesz!

Az Uránia az idősek mellett az igazi filmrajongók felé is nyit egy másik, októberben indult klubvetítés-sorozatával. A Szalóki László filmkritikus vezette filmklubot leginkább azoknak szervezték, akik szeretnek a filmekről gondolkodni, beszélgetni, véleményt formálni. Az idei vetítések „A fantázia negyedéve” cím alatt futnak decemberig, az érdeklődők pedig részben olyan filmeket láthatnak az Uránia óriásvásznán, amelyeket rég nem játszanak a mozik, amelyek mára már klasszikusnak számítanak, de nem kizárt, hogy a jövőben friss filmeket is láthatnak a klubvetítések látogatói.

videofelvétel[/su_youtub e]

A klub október végén indult Wes Anderson 2009-es bábfilmjével, A fantasztikus Róka úrral, november 22-én 19 órakor pedig egy másik „fantasztikus” film, a Jim Henson rendezte 1986-os alapmű, a Fantasztikus labirintus érkezik, melynek egyik főszereplője nem más, mint David Bowie!

A decemberi – eddig be nem jelentett – film után a havi rendszerességgel működő filmklub tematikát vált, tehát januártól más koncepcióba illő remekekbe futhatnak bele azok, akiket vonzanak a filmtörténet érdekességei.

Ennek a klubnak a „tagjai” ezer forintért nézhetik meg a vetített alkotásokat, a stáblisták lepergése után pedig Szalóki Lászlóval beszélgethetnek a látottakról, amit az Uránia Facebook-oldalán élőben is közvetítenek!

Hirdetés