5 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapKultZónaOktóbertől moziban nézhetjük meg az egészestés Toldit

Októbertől moziban nézhetjük meg az egészestés Toldit

A tavaly, 80 évesen elhunyt Jankovics Marcell születésnapjához igazítva, október 20-tól látható a mozikban a legendás rajzfilmrendező utolsó munkája, a Toldi című egészestés animációs film.

A rendkívüli igényességgel megalkotott, festősi szépségű animációs film a Kecskemétfilm Kft. csapatának több mint háromévi munkájának eredménye. Az alkotás szöveghűen viszi vászonra Arany János híres költeményét, miközben történelmi hitelességgel ábrázolja a középkori Magyarországot – olvasható a filmes műhely közleményében.

„Arany János elbeszélő költeményének főszereplője egy igazi magyar szuperhős. Toldi Miklós történetén keresztül tanúi lehetünk egy irgalmatlan erejű kamaszfiú felnövésének, aki megtanulja használni és uralni a saját képességeit, hogy Nagy Lajos király leghíresebb lovagjává válhasson” – tették hozzá.

A forgatókönyvet írta, a figuraterveket készítette és a filmet rendezte Jankovics Marcell, a társrendező Csákovics Lajos. A producer Mikulás Ferenc, a zeneszerző Selmeczi György, a látványtervező és színdramaturg Maticska Zsolt és Richly Zsolt, a gyártásvezető Vécsy Vera. A Toldi mesélője Széles Tamás. A film támogatói a Nemzeti Filmintézet és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap.

Az animációs film október 20-án kerül a magyar mozikba a Kecskemétfilm és Mozinet forgalmazásában.

Egy kis kedvcsináló:

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő