ONLINE: A Müpában ad ünnepi hangversenyt Pécs kedvenc zenekara

Beethoven és Schumann műveivel, Ránki Dezső zongoraművész közreműködésével ad ingyenesen megtekinthető online koncertet a Müpából a pécsi Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) pénteken este – közölte az együttes, amelynél a idei Lickl-díjakat is átadták a napokban.

Átadták a Lickl-díjakat

Mint arra az együttes közleményében emlékeztettek, a zenekar egykori alapítójáról, Lickl Györgyről elnevezett díjat 2016-ban hozták létre, azóta 18-an vehették át az elismerést.

A Németh Klára képzőművész által gyártott, egyedi tervezésű tűzzománcból készült emléklappal idén köszönetet mondtak a pécsi Kodály Központ színpadáért felelős kollégáknak és vezetőjüknek, Regényi Gábor főszcenikusnak, a hangtár mindenkori munkatársainak és vezetőjüknek, Baranyai Zoltánnak, valamint a világosításért felelős kollégáknak és vezetőjüknek, Láng Istvánnak.

A muzsikusok közül – a gyermekfoglalkozások szervezését is végző – Kiss Szabolcs harsonaművész vehette át a Lickl-díjat, míg a zenekar menedzsmentjének tagjai közül Tátrai Blanka értékesítési menedzser kapta meg a kitüntetést. A közleményben kiemelték, hogy a zenekar alapítójáról, Lickl Györgyről elnevezett díj az egykori vezető szellemiségét hivatott életben tartani és egyúttal elismerni az együttes művészeinek és menedzsmentjének, valamint a zenekarral tágabb körben együttműködőknek társadalmi szerepvállalását.

Ünnepi hangverseny a Müpában

A zenekar december 11-én a Müpa felkérésére Budapestről, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremből online koncertet ad. Az Emlékül című ünnepi koncert apropója egy kettős évforduló: tíz esztendeje decemberben csendült fel az első nyilvános hangverseny a nemzetközi színvonalú pécsi Kodály Központban, a zenekar alapításának 209. évfordulója pedig szintén e hónapban esedékes.

Az esten Bogányi Tibor vezető karmester dirigálásával Beethoven Házavatás-nyitányát, Esz-dúr („Emperor”) zongoraversenyét játssza az együttes Ránki Dezső kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész közreműködésével, majd Robert Schumann II. (C-dúr) szimfóniája csendül fel. A pénteken 19.30 órakor kezdődő élő közvetítés ingyenesen megtekinthető lesz a zenekar és a Müpa Youtube csatornáján, valamint a Müpa honlapján.

A PFZ honlapján további információ található a koncert programjáról és az élő közvetítésről.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés