11 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapKultZónaOpatija az Anna-bál idei díszvendége

Opatija az Anna-bál idei díszvendége

Opatija lesz az idei Anna-bál díszvendége, Balatonfüred kulturális kínálata pedig több száz gyermeket megmozgató kórusfesztivállal bővül – közölte az önkormányzat az MTI-vel.
Kulturális együttműködési megállapodást írt alá a Balaton-parti város horvát testvérvárosával, Opatijával, így idén számos közös programot valósítanak meg – áll a közleményben.

Januárban a Kisfaludy Galériában kiállítás nyílik az opatijai magyar kultúrát bemutató anyagból, a Jókai Napok rendezvényein egy 40 fős horvát delegáció lesz a vendég, a programok egy része pedig az író és Abbázia kapcsolatát idézi meg. A városi múzeumban Fürdőélet a Monarchiában címmel nyílik érdekes tárlat, az Anna bál díszvendége is Opatija lesz, az éjféli gálaműsort horvát művészek adják – olvasható a város nagyrendezvényeit felvonultató tervben.

A nagyrendezvények között továbbra is kiemelt szerepet kapnak a város arculatát meghatározó kulturális- és sportprogramok, a turisztikai látványosságok és változatlanul fontos szempont, hogy az elő- és utószezonban is vonzó időtöltési lehetőségeket kínáljon Balatonfüred – közölte az önkormányzat.

Újdonság lesz a májusban tartandó Pünkösdi Ének nemzetközi kórusfesztivál, amelyre számos településről több száz gyermek látogat a városba – írták.

Változás, hogy a Vaszary Villa hangsúlyosan az országos és nemzetközi érdeklődésre érdemes, elsősorban klasszikus kiállításoknak ad helyet – tájékoztatott az önkormányzat, hozzátéve: a galériában folytatódnak a gyermekeknek szóló programok és a nyári zenei kurzusok is.

Ebben az évben is sorra követik egymást a város arculatát markánsan alakító és meghatározó népszerű programok, mint a Jókai Napok, a Vitorlabontó, a Kékszalag vitorlásverseny, az Anna-bál, a borhetek, a Romantikus Reformkor. Fesztiválból is lesz bőven: bike-, gitár-, művészeti-, szüreti-, illetve Korok Fesztiválja, idén is versenyeznek majd egymással a költők, megrendezik a Hal- és Borünnepet és a szokásokhoz híven útjára indítják az év első hajóját is – olvasható a közleményben.

Az Arácsi Népház révén újabb intézménnyel bővült Balatonfüred, az itt helyet kapó rendezvényekkel várhatóan tovább színesedik majd a város programkínálata, mint ahogy a megújult zeneiskola kamarakoncertjeivel is – prognosztizálja az önkormányzat.

A szervezők azt ígérik, hogy a diákok számára is érdekessé teszik a könyvheti rendezvényeket, megújítják az adventi vásárt, igényes színházi estékkel és kamarakoncertekkel várják majd az érdeklődőket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő