10 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapKultZónaOperaház: kiírják a főigazgatói pályázatát

Operaház: kiírják a főigazgatói pályázatát

Hamarosan pályázatot írnak ki a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjára, addig meghosszabbítják Horváth Ádám miniszteri biztos kinevezését – tájékoztatta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sajtóosztálya az MTI-t.

Horváth Ádámot szeptember elején nevezték ki hat hónapra a dalszínház miniszteri biztosává, megbízatása napokon belül lejár. A tárca közlése szerint a miniszteri biztos kinevezésének meghosszabbítása folyamatban van, de az csak addig szól majd, amíg ki nem nevezik az új főigazgatót. Ezzel kapcsolatban a NEFMI sajtóirodája azt közölte, hogy a pályázat előkészítése folyamatban van, a kiírás hamarosan megjelenik.

Horváth Ádám az operaház következő évadáról tartott szerdai tájékoztatón azt mondta, ha kiírja a Nemzeti Erőforrás Minisztérium a pályázatot, indul a főigazgatói posztért.

A költségvetési zárolások a Magyar Állami Operaházat is érintik, Horváth Ádám szerdán konkrét összeget nem akart megnevezni, mert – mint fogalmazott – bízik abban, hogy lehet még mérséklésről tárgyalni. Az MTI információi szerint 700 millió forintról van szó.

A tárca az MTI azon kérdésére, miszerint a tárcára jutó zárolás összegéből 700 millió forint esne az operaházra, azt közölte: a minisztériumoknak február 23-án éjfélig kellett bejelenteniük a Magyar Államkincstár felé a rájuk vonatkozó zárolások részleteit, e kötelezettségének a NEFMI eleget tett.

Az államháztartási egyensúly megőrzéséhez szükséges intézkedésekről szóló kormányhatározat a NEFMI támogatási előirányzatából összesen 39 milliárd 204,7 millió forint zárolását rendelte el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő