8 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapAjánljukHumor és komolyzene a színpadon

Humor és komolyzene a színpadon

Pajzán humor, társadalmi sztereotípiák. Ki gondolná, hogy egy operettről van szó? A PTE Művészeti Kar operaénekes hallgatóinak előadásában színpadra kerülő Orfeusz az alvilágban ezúttal nemcsak a komolyzene szerelmeseinek nyújt majd üdítő kikapcsolódást. A fordulatokban gazdag előadás április 28-án, a Kodály Központban várja nézőit.

Jacques Offenbach darabját minden operettek őseként tartják számon, melynek cselekménye egészen a görög mitológia világába nyúlik vissza. Az előadás a rendezőnek, Ottlik Ádámnak köszönhetően modern felfogásban, aktuális üzenettel célozza meg nemcsak az operakedvelőket, hanem a fiatal generációkat is, nem nélkülözve a könnyed, kacagtató humort, és a könnyelmű, léha élet bemutatását. A darab görbe tükröt tart elénk, ami előtt semmi sem szent: minden és mindenki kifigurázható, ahogy az emberek, úgy a gyarló istenek is. Megjelenik benne az elvont, magának élő művész, a szerelmi kalandok sokaságát bonyolító főisten, a mindent uralni akaró közvélemény, és az életunt, magával mit kezdeni nem tudó nő.

A műfaji sajátosságokból adódóan egy könnyen befogadható zenés, énekes, táncos előadást láthatunk, ami a Liszt-díjas Kocsár Balázs vezényletével kerül színpadra. Az előadásban a végzős operaénekesek mellett közreműködik a Pécsi Egyetemi Zenekar és az operaénekes hallgatók kórusa. A koreográfiát Kovácsné Bobály Viktória készíti, a jelmezt Ottlik Julianna, a díszletet Hegyvári Dávid tervezi.

Jegyek vásárolhatók a jegymester.hu oldalon, valamint a Kodály Központ jegypénztárában. A leendő közönség játékos kedvű és szerencsés tagjai pedig nyerhetnek is: az Orfeusz az alvilágban Facebook-oldal játékain az elkövetkező hetekben több páros belépőjegy is gazdára talál.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő