Óriási gyerekbuli lesz: a város legnagyobb játszóterévé változik a Zsolnay-negyed

Hirdetés

Több mint ötvenféle program várja a családokat május 28-29-én a vadonatúj helyszínre, a Zsolnay-negyedbe költöző városi gyereknapon. Lesz ott minden, amire egy apróság csak vágyhat: interaktív űrállomás, extrémsport- és motoros bemutatók, Star Wars-hősök, bűvészek, igazi repülőgép. Íme a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ajánlója.

A mozgékony gyerkőcöket légvár, mászófal, motoros bemutatók várják, de kipróbálhatnak olyan extrém sportokat is, mint az egyensúlyozós slackline. A Magnus Aircraft jóvoltából egy igazi repülőgép érkezik a Zsolnay-negyedbe.

Ezekkel repcsis szelfit lehet készíteni.

A Ginkgo téren Star Wars-hősök járőröznek, a gyerekek Csillagok Háborúja fotófal előtt készíthetnek közös képet R2-D2-val, birodalmi rohamosztagosokkal és droidokkal. A vérbeli rajongók számára igazi kuriózum lesz a birodalmi sisakkiállítás is.

Megnyit a Varázshangok játékudvar családi játszóháza, benne többek közt baba- és gyermekjátszótérrel, várépítő óriásjátékkal, toronyépítéssel, hangszersimogatóval, szivárvány-buborékágyúval és pedálos Moszkvicsokkal. Aki egy kicsit megpihenne, azt várja az Olvasóliget, a társasjáték- és kézműves foglalkozások, a Bóbita és a Mosolyország játszóház, utóbbiban szuper arcfestést is kérhetnek a kicsik.

Az m21 Galériában az űr témájához kapcsolódó új kiállítás nyílik, sőt az ott, mintegy 1100 négyzetméteren felépített „űrállomáson” interaktív játékok fokozzák a 21. századi űrélményt.

A sportkedvelők bekapcsolódhatnak a Rátgéber Akadémia ügyességi játékaiba a streetball-pályán, továbbá lesz sakkoktatás és szimultán, a Pirogránit Udvaron pedig a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei fordulója zajlik.

Több szervezet bemutatkozik az eseményen, így a Duna-Dráva Nemzeti Park, az Amalgam Fine Model Cars és a Europe Direct.

A látogatóközpontban planetáriumi előadások, a Labor – Interaktív Varázstér és a VR Univerzum csalogatja a családokat, ráadásul mivel minden felnőtt volt gyerek, 29-én mindenki diákjeggyel vehet részt a programokon!

Egyszóval a legkisebbektől a kamaszokig mindenki megtalálja majd a maga játékát, a sok kaland után pedig jól fog esni néhány finom falat. A kitelepülők különleges ételekkel és italokkal készülnek a gyerekbüfében, mely az m21 Galéria előterében nyílik meg, és persze nem hiányozhat a vattacukor, a pattogatott kukorica és a kürtőskalács sem.

[su_note note_color=”#f3d97f” text_color=”#0c0c0b”]A negyed játszóterei egyébként nemcsak gyereknapon, hanem az év minden napján sok örömöt okoznak a piciknek-nagyobbaknak. Azért, hogy ez sokáig így maradjon, játszótér megújítási program indul, aminek keretében a ZSÖK minden évben gyereknapon felújít egy meglévő vagy átad egy új játékot. Idén a Csillagterasz játszótere bővül egy forgó kötélpiramissal.[/su_note]

Hirdetés